MENÜ
Erzurum 24°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Köpekli Arama Timleri AFAD sınavından geçiyor
Asayiş
1 Ekim 2018 Pazartesi 16:13

Köpekli Arama Timleri AFAD sınavından geçiyor

Komisyon İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Afyonkarahisar, Van, Adıyaman, Sakarya, Erzurum, Aydın ve Samsun illerinden katılım koşullarına sahip 22’si kamu kurum ve kuruluşlarından 11 ise gönüllülerden oluşan 33 aday köpekli arama timini değerlendiriyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelindeki köpekli arama timlerini belirlemek için 1-16 Ekim tarihlerinde Afyonkarahisar’da ‘Köpekli Arama Timi Eğitim ve Görev Yeterlilik Sınavı’ düzenliyor.

Afet ve acil durum hallerinde canlı arama çalışmalarında görev alacak köpekli arama timlerini belirleyecek sınav, AFAD tarafından Afyonkarahisar’da gerçekleştiriliyor. AFAD Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Köpekli Arama Timi Eğitim ve Görev Yeterlilik Sınavı’na 33 köpekli arama timi ve ferdi gönüllüler katılıyor. Sınavda başarılı olarak sınav komisyonu tarafından yeterlilik alan timler ve gönüllüler AFAD tarafından akredite edilecek. Yeterlilik alanlar, 2 yıl geçerli canlı arama sertifikasının sahibi olacaklar.

11 İLDEN 33 KÖPEKLİ ARAMA TİMİ SINAVA KATILIYOR

Bu yıl sınav komisyonu; Afyonkarahisar Valiliği Başkanlığında, AFAD Afyonkarahisar, AFAD Bursa, AFAD İzmir, AFAD Van, Emniyet Genel Müdürlüğü (KEM), Jandarma Genel Komutanlığı (JAKEM) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından oluşuyor. Komisyon; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Afyonkarahisar, Van, Adıyaman, Sakarya, Erzurum, Aydın ve Samsun illerinden katılım koşullarına sahip 22’si kamu kurum ve kuruluşlarından 11 ise gönüllülerden oluşan 33 aday köpekli arama timini değerlendiriyor.

Sınav Eğitim ve Görev Yeterlilik şeklinde iki etaptan oluşuyor. AFAD Afyonkarahisar yerleşkesinde 3 grup halinde devam edecek sınav; İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan’ın açılış konuşması ve timlerin sağlık kontrolü ile başladı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi