MENÜ
Erzurum 22°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konutta ‘Erzurum 2014’ açılımı
Ekonomi
25 Şubat 2014 Salı 01:46

Konutta ‘Erzurum 2014’ açılımı

MAHMUT AKDAĞ-Erzurum ölçekli konut satış istatistikleri açıklandı. Erzurum’da bu yılın ocak ayında 145’i ipotekli, 380’i ise diğer bazlı olmak üzere 525 konut el değiştirdi. Toplam satışlar içinde ipotekli satışlar yüzde 27,6, diğerleri ise yüzde 72.3’lük oran gösterdi.

Erzurum ölçekli konut satış istatistikleri açıklandı. Erzurum’da bu yılın ocak ayında 145’i ipotekli, 380’i ise diğer bazlı olmak üzere 525 konut el değiştirdi. Toplam satışlar içinde ipotekli satışlar yüzde 27,6, diğerleri ise yüzde 72.3’lük oran gösterdi.

DÖNEMSEL DEĞİŞİM

Erzurum’da bir önceki yılın aynı dönemine göre 2014 yılı ocak ayında konut devri yüzde 4.1 oranında artış gösterdi. İpotekli satışlar yüzde 18.3, diğer ölçekli satışlar ise yüzde 1.8 oranında arttı. 2013 yılı ocak ayında 131’i ipotekli olmak üzere 504 konut devri gerçekleşmişti.

KONUTTA  BİR VE İKİNCİ EL DEVİRLERİ

İlk Satış ve İkinci El Satış Ayrıntısında İllere ve Yıllara Göre Konut Satış Sayıları verilerine göre, Erzurum’da bu yıl devri yapılan 525 konuttan 280’i ilk, 245’inin ise ikinci elden satıldığı bildirildi.  İlde geçen yıla göre birinci elden yapılan satışlar yüzde 26.1 oranında artarken, ikinci el bazlı satışlar yüzde 13.1’lik oranda gerileme kaydetti. 2013 ocak ayında 222 birinci el, 282 2’inci el satışı belirlenmişti.

İPOTEKTE İLK VE 2’İNCİ EL

İlk Satış ve İkinci El Satış Ayrıntısında İllere ve Yıllara Göre İpotekli Konut Satış Sayıları verilerine göre Erzurum’da 2013’e göre bu yıl birinci el ipotekli satışlar yüzde 42 oranında artarken, ikinci el ipotekli satışlar yüzde 12 oranında düştü. Geçen yıl 56 birinci el, 75’İ de ikinci el olmak üzere 131 ipotekli konut satışının yapıldığı İl’de bu yıl 75’i ilk, 66’sı da 2’inci el olmak üzere 145 ipotekli konut satışı yapıldı.

DİĞER BAZLI KONUTLAR

İlk Satış ve İkinci El Satış Ayrıntısında İllere ve Yıllara göre Diğer Konut Satış Sayıları, 2013-2014  verileri bazında ise Erzurum’da bu yıl 201 birinci el, 179 ikinci el satışı kaydedildi. Geçen yıla göre birinci el satışları yüzde 21 oranında arttı, ikinci el satışları ise yüzde 13.5 oranında geriledi. 2013’te 166 birinci, 207 de ikinci el satışı tespit edilmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi