Erzurum merkez Yakutiye İlçesi'nde hayvan pazarının kurulduğu Mal Meydanı'nda çıkan yangın besicilere zor anlar yaşattı.
Erzurum merkez Yakutiye İlçesi'nde hayvan pazarının kurulduğu Mal Meydanı'nda çıkan yangın besicilere zor anlar yaşattı. Yangın nedeniyle yüzlerce küçük ve büyükbaş hayvanın bulunduğu meydanı dumanlar kapladı. Besiciler, canlarını tehlikeye atarak satmak için getirdikleri hayvanları olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştı.
Mal Meydanı'nda iki çocuğun kibritle oynadığı sırada kuruyan otlar tutuştu ve kısa sürede alevler her yeri sardı. Rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangında, çevreyi duman kapladı. İtfaiyeye haber verilirken, nefes almakta güçlük çeken besiciler de canlarını tehikeye atarak yüzlerce küçük ve büyükbaş hayvanı yangın bölgesinden uzaklaştırmaya çalıştı. Elleriyle ağızlarını kapatarak hayvanlarını tehlikeli bölgeden uzaklaştıran besiciler, daha sonra sopalarla alevleri söndürmeye çalışarak, itfaiye ekiplerine yardım etti.
Mal Meydanı'ndaki yangın, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.