MENÜ
Erzurum 26°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Kazım Karabekir Paşa her zaman şanı ile hatırlanmıştır’
Bölgeden
18 Mayıs 2014 Pazar 14:16

‘Kazım Karabekir Paşa her zaman şanı ile hatırlanmıştır’

Atatürk’ün silah arkadaşı, Kazım Karabekir Paşa’nın kızı ve Kazım Karabekir Vakfı Başkanı Timsal Karabekir Yıldıran, babasının hatıralarını yad etmek üzere geldiği Ardahan’da Vali Seyfettin Azizoğlu ile bir araya gelerek sohbet etti.

OLGUN YILDIZ-ARDAHAN (İHA) - Atatürk’ün silah arkadaşı, Kazım Karabekir Paşa’nın kızı ve Kazım Karabekir Vakfı Başkanı Timsal Karabekir Yıldıran, babasının hatıralarını yad etmek üzere geldiği Ardahan’da Vali Seyfettin Azizoğlu ile bir araya gelerek sohbet etti.

Kurtuluş Savaşı’nın büyük komutanlarından Atatürk’ün silah arkadaşı Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran, kurucusu olduğu Kazım Karabekir Vakfı üyeleriyle beraber, babası Karabekir Paşa’nın hatıralarını yad etmek üzere, Kars ve Ardahan illerini ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında Ardahan’da ki tarihi kongre binasını gezen Yıldıran ve diğer vakıf üyeleri, burada Vali Seyfettin Azizoğlu ile bir araya gelerek bir süre sohbet ettiler. Kazım Karabekir Paşa’nın, Doğu Anadolu Bölgesi’nde şanı ile tanınan ve öyle de anılan bir kahraman olduğunu belirten Vali Azizoğlu, “Boğazlar boğazımız, Kars, Ardahan bel kemiğimizdir’ sözü ile Karabekir Paşa, bölge halkı tarafından her zaman rahmetle hatırlanmıştır” dedi.

Vakfın kurucusu, Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir Yıldıran ise, babası Kazım Karabekir Paşa’nın hatıralarıyla dolu olan Doğu Anadolu Bölgesi’ni gezmek amacıyla vakıf olarak yola çıktıklarını ve bu kapsamda Ardahan’a gelerek tarihi mekanları ziyaret ettiklerini ifade etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Vali Seyfettin Azizoğlu, Timsal Karabekir Yıldıran ve vakıf üyeleriyle birlikte, tarihi kongre binası önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ali Hemşinli
 1 Haziran 2014 Pazar 02:10
ALLAH'TAN Rahmet dileriz.Tarih Güzel Hizmet yapanları unutmaz. Slm ile,Almanya,31.Mayıs 2014
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi