MENÜ
Erzurum -7°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karayazı’dan BJK’ye başarı koşusu
Bölgeden
19 Aralık 2011 Pazartesi 00:38

Karayazı’dan BJK’ye başarı koşusu

Erzurum'un Karayazı ilçesinde, kara lastik ayakkabılarla atletizme başlayan ve kazandığı başarılar ile adından söz ettiren 16 yaşındaki Tubay Erdal, Beşiktaş Atletizm Kulübü'ne transfer oldu.
Karayazı ilçesinde, kara lastik ayakkabılarla atletizme başlayan ve kazandığı başarılar ile adından söz ettiren 16 yaşındaki Tubay Erdal, Beşiktaş Atletizm Kulübü'ne transfer oldu.
6 yıl ön önce Karayazı'da İlköğretim Okullar arası kros atletizm yarışmalarına kara lastikle ayakkabıyla katılıp derece yapan Tubay Erdal, İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü sahip çıktı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkilileri Erdal'ın ailesini ikna ederek yatılı okumak üzere okul kaydını Erzurum'a aldı. Bu arada Erdal Gençlik Spor İl Müdürlüğü atletizm takımında kısa mesafe koşmaya başladı.
Erdal, ulusal ve uluslar arası derece yapınca önce İl Özel İdaresi Spor'un atletizm takımına ardından Beşiktaş Atletizm takımına transfer oldu. Erzurum'da yatılı olarak eğitimin sürdüren Erdal'ın hedefi Beşiktaş forması altında Dünya ve Türkiye şampiyonu olmak. Haftanın 5 günü Erzurum atletizm pistinde antrenman yapan Tubay Erdal, Beşiktaş'a transfer olmaktan memnun olduğunu dile getirerek, "Kara lastikle koşmaya başladım. Beşiktaş'a transfer oldu. Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Beşiktaş formasını terletip Dünya şampiyonu olmak istiyorum." dedi.
Ayrıca 15 yaşındaki Gamze Bozkurt'ta İl Özel İdaresi kulubünden Erdal ile birlikte Beşiktaş'a transfer oldu. Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu bulunan Esra Güllü ise yeni takım arkadaşlarına çalışmalarında örnek olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
KARAYAZI’DAN İSTANBUL’A BAŞARI KOŞUSU
Tubay Erdal'ın antrenörü Yavuz Bayram, kara lastikle koşarken Tubay'ı bulduklarını söyledi. Tubay'ın atletizmde daha başarı olması için Beşiktaş'a transfer ettiklerini belirten Yavuz, "Tubay, Karayazı ilçemizde kara lastikle bulup getirdiğimiz çocucuğumuzdur. Geçen yıl Erdal, Slovenya'da Yıldızlar Dağ koşusunda takım halinde ikinci olan takımın oyuncusu. Kendi yaş grubunda başarılı sporcumuz. Bu başarısından sonra tüm kulüplerin talip oldu ona biz de daha başarılı olsun diye Beşiktaş'a transfer ettik." şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi