MENÜ
Erzurum 21°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kapan-2 davası sonuçlandı
Guncel
17 Kasım 2012 Cumartesi 00:57

Kapan-2 davası sonuçlandı

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan sanıklardan Kemal T. ile İlhan H.’yı 7’şer yıl 6’şar ay, Ümit K’yı ise 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı.

ERZURUM (İHA) - Kuzey Irak’tan katır sırtında getirilen 1.5 kilo saf eroini Hakkari’den diskolarda pazarlamak için İstanbul’da götürmek isterken yakalanan uyuşturucu tacirleri, polisin dinlemesine takılan ‘acılı dürüm’ şifresiyle yakayı ele verdi.
Hakkari ve Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nün (KOM) ortaklaşa düzenledikleri ‘Kapan-2’ operasyonu kapsamında Erzurum’un Pasinler ilçesinde durdurulan otobüste yapılan aramada, bel korsasına zula edilmiş halde 1.5 kilo saf eroin ele geçirilmiş ve Ümit K. (28) ile İlhan H. (37) ‘uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi’ne konulmuştu. Olayla ilgili olarak Kemal T. de gözaltına alınmıştı. Ümit T, Kemal T. (31) ve İlhan H. hakkında Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘uyuşturucu ticareti’ yapmak suçlarından 10 yıl hapis istemiyle dava açılırken, özellikle disko ve sosyetenin eğlence yerlerinde satılmak üzere İstanbul’a götürülmek istenen uyuşturucunun Erzurum Polis Kriminal Laboratuarı’nda yapılan ekspertiz raporunda 1.5 kilo saf eroin olduğu tespit edilmişti.
Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu olarak yargılanan sanıklardan Kemal T. ile İlhan H.’yı 7’şer yıl 6’şar ay, Ümit K’yı ise 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. 3 sanığa ‘ruhsata aykırı olarak imal, ithal veya uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan toplam 18 yıl 9 ay hapis cezası verilirken, mahkeme tutuklu sanıklara ayrıca 7 bin 500 TL adli para cezası verdi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi