MENÜ
Erzurum 26°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KUDAKA’da ekonomik kurumsallaşma
Ekonomi
3 Eylül 2012 Pazartesi 07:44

KUDAKA’da ekonomik kurumsallaşma

Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un oluşturduğu KUDAKA bölgesinde bu yılın 7 ayında 138 şirket kuruldu.
KUDAKA BÖLGESİ
TOBB Ticaret sicili verilerine göre, Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un oluşturduğu KUDAKA bölgesinde bu yılın 7 ayında, 2011 yılının aynı dönemine göre kurulan şirket sayısı yüzde 31,6, kurulan kooperatif sayısı yüzde 5 oranında gerilerken, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 2.9 oranında artış kaydetti.
TASFİYE VE KAPANMA 
KUDAKA bölgesinde bu yılın yedi ayında geçen yılın aynı dönemine oranla tasfiye edilen şirket sayısı yüzde 7,5, tasfiyeye giren kooperatif sayısı ise yüzde 7,5 oranında düşüş gösterdi. Geçen yıla göre, kapanan şirket sayısında yüzde 51,2, kooperatif sayısında yüzde 26.1’lik düşüş kaydedilirken, kapanan gerçek kişi ticari işletmesinde ise yüzde 92’lik oranda artış belirlendi.

2011 VE 2012 VERİLERİ 
2012 Ocak-Temmuz döneminde KUDAKA’da 138 şirket, 19 kooperatif ve 277 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu; 49 şirket, 61 kooperatif tasfiye işlemi gördü. Dönemde 20 şirket, 33 kooperatif ve 339 gerçek kişi işletmesi kapandı. 2011’in aynı döneminde ise 202 şirket, 20 kooperatif, 269 gerçek kişi ticari işletmesi açılmış, 53 şirket, 66 kooperatif tasfiyeye girmiş ve 41 şirket, 42 kooperatif ve 176 gerçek kişi ticari işletmesi ise kapanmıştı. 
ERZURUM’UN KUDAKA PAYI 
Erzurum’un KUDAKA toplamındaki payı, açılan şirketlerde yüzde 68,1, kooperatifte yüzde 68,4, gerçek kişi işletmesi sayısında yüzde 43,6, tasfiye edilen şirket sayısında yüzde 73,4, kooperatif sayısında yüzde 78,6, kapanan şirket sayısında yüzde 80, kooperatif sayısında yüzde 78,7, gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 39,2 olarak belirlendi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi