MENÜ
Erzurum 22°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
JAK timlerinin arama kurtarma mesaisi sürüyor
Asayiş
10 Şubat 2023 Cuma 12:02

JAK timlerinin arama kurtarma mesaisi sürüyor

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı arama kurtarma timleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki enkazlardan kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Jandarma Genel Komutanlığına bağlı arama kurtarma timleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki enkazlardan kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Edinilen bilgiye göre, Jandarma Genel Komutanlığına bağlı ekipler, envanterdeki 34 helikopter, 2 JİKU, 4 İHA'yı depremin ilk saatlerinden itibaren devreye aldı.

 Ekipler, depremden etkilenen bölgelere 120 çadır, 600 battaniye, 475 arama-kurtarma personeli, 11 jeneratör, 57 bin 500 kilogram erzak ve yaşam malzemesi, 23 takım arama-kurtarma malzemesi sevk etti, 240 yaralının bölgeden tahliyesini sağladı.

 MALATYA VE KAHRAMANMARAŞ'TA KURTARILAN AİLELER

Malatya'da arama kurtarma çalışmalarına katılan Siirt İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando bölükleri, depremin ikinci ve üçüncü gününde 11 yaşındaki çocuk ile 40 yaşındaki erkeği, ayrıca üç kadını da enkaz altından sağ çıkardı.

 JAK timleri, Kahramanmaraş Hayrullah Mahallesi'nde anne, baba ve 3 yaşındaki çocuklarını, Kahramanmaraş Dumlupınar Mahallesi'nde ise baba ve 3 çocuğunu enkazdan kurtardı.

 Adıyaman'da 78'inci Saatte Gelen Güzel Haber

Ekipler Adıyaman'da sürdürdükleri çalışmalarda, merkez Sümerevler Mahallesi'nde çöken Lale Apartmanı'nda enkaz altında kalan 69 yaşındaki Vahdettin İşkur'u depremden 78 saat sonra sağ kurtarmayı başardı.

 JAK ekiplerinin "Göçük Altı Görüntüleme" cihazlarıyla yürüttüğü arama kurtarma çalışmalarına "Canlı Tespit Köpekleri" de eşlik ediyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi