MENÜ
Erzurum 19°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘İstiklal Marşı Kahramanlık Destanı’
Türkiye
13 Mart 2015 Cuma 05:34

‘İstiklal Marşı Kahramanlık Destanı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstiklal Marşımız, milletimizin o zor şartlar içinde bulunduğu durumu, sahip olduğu gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceğimizi buluşturan, milletimizin en kıymetli ortak değerlerindendir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstiklal Marşımız, milletimizin o zor şartlar içinde bulunduğu durumu, sahip olduğu gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceğimizi buluşturan, milletimizin en kıymetli ortak değerlerindendir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İstiklal Marşı’nın, Kurtuluş Savaşı’nın en zorlu günlerinde millete cesaret ve moral kaynağı olan, millete hasletlerini, değerlerini ve vatan sevgisini en veciz şekilde özetleyen bir kahramanlık destanı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

“Vatanı canlarından üstün tutan, büyük bir azimle, emsalsiz fedakarlıklarla bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkan ecdadımız, istiklal mücadelesini zaferle neticelendirmiştir. İstiklal Marşımız, milletimizin o zor şartlar içinde bulunduğu durumu, sahip olduğu gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceğimizi buluşturan, milletimizin en kıymetli ortak değerlerindendir. Milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiş olan Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla da kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı olacak, örnek alınacak bir şahsiyettir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatan ve bayrak sevgisinin timsali, büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı başta olmak üzere eserleri ve fikirleriyle her zaman saygıyla yad edileceğini belirterek, “İstiklal Marşımızın kabulünün 94. yıl dönümünde milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi