MENÜ
Erzurum 15°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İlyas, ‘Sarıkamış ve Bilinmeyenler’i anlattı
Araştırma İnceleme
24 Aralık 2013 Salı 14:06

İlyas, ‘Sarıkamış ve Bilinmeyenler’i anlattı

Merkez Kampüs Konferans Salonu'nda Ahmet İlyas tarafından verilen “Sarıkamış ve Bilinmeyenler” adlı konferans yoğun ilgi gördü.

~~MEHMET ŞÜKRÜ YILDIRIM
 BATMAN (İHA) - Batman Üniversitesi'nde Sarıkamış Şehitleri'ni Anma Haftası kapsamında bir konferans düzenlendi.  Merkez Kampüs Konferans Salonu'nda Ahmet İlyas tarafından verilen “Sarıkamış ve Bilinmeyenler” adlı konferans yoğun ilgi gördü. Sarıkamış harekatına yönelik bilinmeyenleri anlatan İlyas, çarpıcı bilgiler sundu. Sarıkamış faciası sorumlusunun yalnızca Enver Paşa’nın olmadığına dikkat çeken İlyas, “Elbette ki Enver Paşa suçsuz değildir. Elbette ki Enver Paşa’nın fazlasıyla hatası vardır. Ama bir kişiye yüklenmek, vurun abalıya demek çok yanlış bir ifade değil mi? Sarıkamış sadece iklim karanın fütursuzca insan kıyımı değildir. Diğer taraftan Sarıkamış saldırı için gerekli malzeme taşıyan Bezm-i Alem, Bahr-i ahmer, Mithad Paşa adlı üç geminin batırılma olayı çok fazla bilinmeyen meseledir. Sivil 3 dev yük gemisi İstanbul’dan yola çıkarak Karadeniz üzerinden Trabzon Limanı’na ulaşacaktı. Gemilerle Trabzon limanına varan askerler, ajanlar ve malzemeler karayolu ile çok hızlı bir biçimde Erzurum’a, oradan da Sarıkamış’a ulaştırılacaktı. Binlerce asker taşıyan 3 gemi, Rus ajanları tarafından öğrenilip, Zonguldak açıklarında Rus savaş gemilerinin saldırısına uğrayarak batırıldı. Eğer bu gemiler batırılmasaydı bu savaşın sonucu çok daha farklı olabilirdi. Bu savaşın trajik sonuçlarından bazıları 15 bin askerimizin tifüs hastalığından hayatlarını kaybetmesi ve 16 yaşından küçük 3 bin çocuğun savaşa götürülmesiydi” dedi.
 Konferansa Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Çoban katıldı. Dekan Prof. Dr. Çoban, Ahmet İlyas'ı verdiği konferanstan dolayı tebrik etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi