MENÜ
Erzurum 10°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hopa olayları iddianamesi açıklandı
Asayiş
18 Ekim 2011 Salı 02:27

Hopa olayları iddianamesi açıklandı

Artvin’in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hopa mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylarda gözaltına alınarak tutuklanan 15 kişi ile ilgili ilk iddianame açıklandı. 15 tutukludan yalnızca 5’ini kapsayan bu davanın ilk duruşması 24 Ekim Pazartesi günü Hopa Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
TOLGA GÜL(İHA) - Artvin’in Hopa ilçesinde 31 Mayıs 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Hopa mitingi öncesi ve sonrasında çıkan olaylarda gözaltına alınarak tutuklanan 15 kişi ile ilgili ilk iddianame açıklandı. 15 tutukludan yalnızca 5’ini kapsayan bu davanın ilk duruşması 24 Ekim Pazartesi günü Hopa Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
Hopa Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmada C.A., Ş.G., İ.A., Ş.K. ve Ş.U. “2911 sayılı gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet ve görevli memura direnme” iddiasıyla yargılanacak. Geriye kalan 10 kişinin ne zaman ve hangi suçlamayla yargılanacağı henüz netleşmezken, konuyla ilgili açıklama yapan Halkevleri üyesi Kamil Ustabaş, davanın bu şekilde parçalara ayrılmasının nedenin toplumsal muhalefeti bölme çabası olarak değerlendirdi. Bu duruma karşı toplumsal muhalefetin diğer bileşenleriyle beraber Hopa İnisiyatifi isimli bir platform kurduklarını ifade eden Ustabaş, 24 Ekim’de gerçekleştirilecek olan davaya herkesi davet ettiklerini söyledi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi