MENÜ
Erzurum 10°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hava kirliliğine eğitimle önlem
Sağlık-Yaşam
29 Kasım 2013 Cuma 01:05

Hava kirliliğine eğitimle önlem

Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce, kalorifercilere yönelik "Hava Kirliliğinin Önlenmesi ve Yakma Sistemleri" konulu seminer düzenlendi.

ÖZGE BOZO
ERZURUM (İHA) - Erzurum Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce, kalorifercilere yönelik "Hava Kirliliğinin Önlenmesi ve Yakma Sistemleri" konulu seminer düzenlendi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen seminere 50’e yakın kaloriferci katıldı.
Hava kirliliğinin yoğun olduğu günlerde kalorifer ve sobaların 10.00-16.00 saatleri arasında yakılmaması uyarısında bulunan Çevre Mühendisi Fikret Büyüksoy, Erzurum Valiliği tarafından alınan kararları anlattı.
Büyüksoy, “Semtlere göre kaloriferlerin ilk yakma saatleri; Yakutiye’de 06. 30 - 07. 00 akşam 15. 30 - 16. 00, Palandöken’de 06.00 - 06. 30 akşam 15. 00 - 15. 30, Aziziye’de 06.00- 06. 30 akşam da 15. 00 - 15. 30 olarak belirlendi.” dedi.

Çevre Mühendisi Fikret Büyüksoy, il müdürlüğünün konferans salonunda düzenlenen seminerde Erzurum Valiliği tarafından alınan kararları anlattı.

Hava kirliliğinin yoğun olduğu günlerde kalorifer ve sobaların 10.00-16.00 saatleri arasında yakılmaması uyarısında bulunan Çevre Mühendisi Fikret Büyüksoy, dış ortam sıcaklığının gece ve gündüz 15 derecenin altına düşmediği günlerde soba ve kaloriferlerin yakılmaması gerektiğini söyledi.

Büyüksoy, " Burada yaptığımız seminerde Semtlere göre kaloriferlerin ilk yakma saatleri; Yakutiye’de 06. 30 - 07. 00 akşam 15. 30 - 16. 00, Palandöken’de 06.00 - 06. 30 akşam 15. 00 - 15. 30, Aziziye’de 06.00- 06. 30 akşam da 15. 00 - 15. 30 olarak belirlendi Kalorifer ve sobalar yakılırken iş yerlerinde bina iç ortam sıcaklığı 18 derece, konutlarda da 20 derecenin üstünde olmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir" dedi.

Kalorifer kazanlarının tekniğe uygun yakılmasının tasarruf sağladığı gibi çevreyi de koruduğunu anlatan Büyüksoy, "Kazanlarda kükürt miktarı yüksek yakıtlar ve kok kömürü yakmayın. Bacalarınızı yılda en az bir kez temizleyin. Verimli yanma için kazan havalandırmalarını açık tutun. Kazanı haftada bir kez temizleyin" diye konuştu.

Hava kirliliğinin önlenmesi noktasında önemli bilgilerin verildiği seminere sadece 50 kalorifer yakıcısının katılması tepkilere neden oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi