MENÜ
Erzurum
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hak aramak için dernek kurdular
Guncel
26 Mart 2012 Pazartesi 12:19

Hak aramak için dernek kurdular

Erzurum’da taşerona son için temizlik, güvenlik, teknik ve diğer personellerden oluşan bir grup tarafından Taşeron Derneği kuruldu.

AHMET AKBUĞA
ERZURUM (İHA) - Erzurum’da taşerona son için temizlik, güvenlik, teknik ve diğer personellerden oluşan bir grup tarafından Taşeron Derneği kuruldu.
Yeni kurulan derneğin tanıtımını yapan Erhan Çavuşoğlu, zaman, emek ve çabanın ürünü olarak böyle bir dernek kurduklarını belirtti.
Taşeron Derneğinin amacının taşeron iş kollarında çalışan emekçilerin hakkını savunabilmek olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “ Derneğimiz bir avukat veya bir bilim adamı tarafından kurulmadı. Tamamen taşeron işçi ızdırabını 7 yıl boyunca her an yaşayan bir kişinin vesilesiyle kurulmuştur. Merak ettiğiniz veya merak edilenler doğrular ve yanlışlarla derneğimizin çalışmalarında olacak. Türkiye genelinde taşeron işçilerin örgütlü mücadelesine ışık tutacak.” dedi.
Çavuşoğlu, taşeron olarak çalışan işçilerin maaşlarının düşük olduğu ve özlük haklarının olmadığına vurgu yaparak, “Hep böylemi gidecek. Sizce bu gidişi bir dur demenin zamanı gelmedi mi ? Siz birlik ve beraberliğe katkıda bulunmasanız bu durum böyle gider. Çark sesini çıkaranların sesine göre işler. Bugüne kadar sesimizi çıkarmadığımı için asgari ücret hep çay ve simit fiyatına aynı orantıda kaldı” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 gariban köleler
 26 Mart 2012 Pazartesi 12:56
taşeron deneğinin başkanı hakkında bilgi yok dernek adresi yok nereye nasıl müracaat edilecek bir açıklama yapılması gerekmezmi
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi