MENÜ
Erzurum 27°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Genel Kurul’da başarı konuşuldu
Ekonomi
26 Nisan 2013 Cuma 01:08

Genel Kurul’da başarı konuşuldu

Doğu Anadolu İhracatçıları Birliği 2012 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, DAİB Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

ERZURUM (İHA) - Doğu Anadolu İhracatçıları Birliği 2012 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, DAİB Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.
Genel kurulda konuşan DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği olarak; 2012 yılını oldukça verimli ve yoğun bir takvimle geçirdiklerini belirterek, “2012 yılı ülkemiz açısından da son derece başarılı bir şekilde geçti. Türkiye’nin ihracatı 2012 yılında 2011 yılı ihracatına oranla yüzde 18,2 artışla 134,6 milyar dolara yükseldi. Bu rakam Cumhuriyet tarihinin bir rekoru oldu. Ülkemiz için öngörülen 500 milyar dolar hedefimiz için yıllık % 12’lik artışı yakalamamız gerekiyor. 2012 yılı İhracat artış oranımız ise ülkemizin ihracat hedefinin bir buçuk katı. Türkiye’nin ihracatının 2000 yılında 27 milyar dolar olduğunu hatırlayalım. O zaman bir yılda yaptığımız ihracatının yarısını bir ayda yapar hale geldik” dedi.
ŞENGEL’İN KONUŞMASI
Şengel, “Düşünen, fikir oluşturan, üreten, çalışan cesaret eden, risk alan, istihdam sağlayan, katma değer oluşturan, mücadele eden, kendi dünyasından çıkıp dış dünyaya açılan, rekabet eden, bir saniye durmadan koşan, hep koşan ihracatçılarımızın yanında olan Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği olarak, 2012 yılında Bölgemizin 5 değişik ilinde, çeşitli kuruluşlarla müştereken organize edilen 6 adet eğitim programına, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yetkilileri, ihracatçı, sanayici, esnaf, öğretim görevlisi ve öğrencilerden oluşan toplam 734 kişi katılarak sertifika almaya hak kazanmıştır. Bu başarı, ihracatçılarımızın büyük başarısıdır. Buna paralel olarak, Birliğimizin yıllar içerisindeki ihracat seyrine bakacak olursak, 1987 ile 2012 yılları arasında göz kamaştırıcı bir gelişme göstermiştir” diye konuştu.
987 yılında, 7 milyon dolar bölge ihracatının 2012 yılında 3 milyar 200 milyon 445 bin 336 dolara ulaştığını anlatan Şengel, “1987 yılında sadece 6 ülkeye ihracat yapılırken, 2012 yılında ihracat yapılan ülke sayısı 195 olmuştur. 1987 yılında ihraç edilen ürün adedi 3 iken, 2012 yılında 9.581 olmuştur. 1987 yılında 26 olan aktif ihracat yapan üye sayımız, 2012 yılında 5.178’e yükselmiştir. Yapmış olduğumuz çalışmalarda, başta değerli Ekonomi Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan’ın bölgemize verdikleri önem, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarlığımız ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin sağladıkları katkılar sonucunda, Ülkemiz ihracatında yaşanan gelişmelere paralel olarak, Birliğimizin 2013 yılında 3,1 milyar dolar, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında ise, 10 milyar doları aşan bir ihracat rakamına ulaşılması hedeflenmektedir. Her şeyden önce bu başarı, bütün Türkiye’nin bir başarısıdır” şeklinde konuştu.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ihracatcı üye
 7 Mayıs 2013 Salı 11:26
bu beyefendinin kendisi mensubu olduğu firmasının ihracatından bahsetsinde görelim.
 birlik üyesi
 26 Nisan 2013 Cuma 15:40
birlik başkanı olarak kamuoyu önünde ihracat üzerine konuşan başkanı kınıyorum. çünkü kendisinin mensubu olduğu firmasının ihracatı bulunmadığı gibi birde firması terki ticaret etmiştir.buna rağmen hala birlik başkanı diye ortalarda geziniyor. kendisi gibi birkaç firmanın da durumu aynı. hafta sonu genel kurul toplantısında gördüğüm üzere toplantıya katılan ve yönetim kurulu diye bizi temsil eden firmaların hiçbirisi benim firmamı ve benim gibi düşünen firmaları temsile yetkili değillerdir.kendi içinde sürekli kavga eden ve gerçekten ihracatla ilgisi olmayan bu beceriksizleri burada hangi güç tutuyor anlamıyorum.görevden alınan genel sekreter inşallah bunun hesabını hem dünyada hemde ahirette öder. çünkü bu beceriksiz yönetim o malum kişinin eseridir. dilerim yetkililer bu işe yasal çerçevede müdahale ederler. biz gerçek ihracatcı firmalarda davamıza sahip çıkarıbirlik ve beraberlik içerisinde bu beceriksizlerden kısa zamanda kurtuluruz.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi