MENÜ
Erzurum
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Evci, Ortadoğu’da kimlik bunalımını anlattı
Kültür-Sanat
30 Aralık 2013 Pazartesi 12:37

Evci, Ortadoğu’da kimlik bunalımını anlattı

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Kulübü’nün düzenlediği “Ortadoğu-Arap Dünyası Ekseninde Medeniyet Ve Kimlik Bunalımı” konferansı, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleşti.

ÖZGE BOZO
 ERZURUM (İHA) - Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Kulübü’nün düzenlediği “Ortadoğu-Arap Dünyası Ekseninde Medeniyet Ve Kimlik Bunalımı” konferansı, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleşti.
 Açılış konuşmasını yapan Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün, medeniyet kelimesi hakkında bilgi verdi. Medeniyet kavramının, Tanzimat aydınları tarafından kullanılarak günümüze kadar geldiğini belirten Düzgün, “Medeniyet kavramının karşılığı olarak konulan kelime uygarlıktır. Medeniyet ile birlikte kullanılan diğer bir kavram da kültürdür ve kültür millidir” dedi.
 Konferansa konuşmacı olarak katılan yazar Necmettin Evci, hakikatin farklı tarafları olması gerektiğini söyleyerek, farklı taraflarını ve çeşitliliğini kaybeden hakikatin, aslında hakikat olma vasfını da kaybedeceğini belirtti. Necmettin Evci, “ Bir hakikat bütün zamanların gerçekliği demektir. Bir gerçek her zaman ve her yerde doğrulanabilir bir değişmezliğe sahip olursa, işte o zaman hakikat olma vasfına sahip olmuş demektir” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi