MENÜ
Erzurum 21°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Esnafa yeni umut kapısı
Ekonomi
3 Aralık 2014 Çarşamba 14:30

Esnafa yeni umut kapısı

ESOB Başkanı Fırat, Torba Yasa’dan sonra emeklilik hakkı kazanan 279 bin esnaf ve sanatkârın SGK’ya olan borcunu uygun vadelerle ödeyen Halk Bankası Genel Müdürü Taşkesenlioğlu’na makamında ziyaret ederek, teşekkür etti.

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Rasim Fırat, Torba Yasa’dan sonra emeklilik hakkı kazanan 279 bin esnaf ve sanatkârın SGK’ya olan borcunu uygun vadelerle ödeyen Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu’na makamında ziyaret ederek, teşekkür etti.

Göreve geldikten sonra özellikle esnaf ve sanatkârlara yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Halk Bankası’nın Erzurumlu Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun Torba Yasa’dan sonra emeklilik hakkı kazanan 279 bin esnaf ve sanatkâr için ‘uygun kredi’ imkânı sağlaması takdirle karşılandı. Esnaf ve sanatkâra derin bir nefes aldıran uygulamada, Sosyal Güvenlik Kurumu’yla sözleşme imzalayan Halk Bankası, emekliliği gelen ancak SGK’ya borcu olan esnaf ve sanatkârın tüm prim borçlarını ödeyecek. Bu sayede emekli olabilecek esnaf ve sanatkârlar, Halk Bankası’na olan borçlarını da 36 ay vade ile ödeme imkânı bulacak.

Halk Bankası’nın esnaf ve sanatkâra çok önemli bir destek verdiğini vurgulayan ESOB Başkanı Rasim Fırat, Genel Müdür Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun 36 aylık vadeyi 60 aya çıkarmak için çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Genel Müdür Taşkesinlioğlu’nu makamında ziyaret eden Başkan Fırat, “Sağ olsun Genel Müdürümüz göreve geldikten sonra esnaf ve sanatkârlarımızın önemli sorunlarına el attı ve çareler üretti. Binlerce esnafımızın hayalini kurduğu emeklilikleri de yine onun girişimleri sayesinde hayat buldu. Erzurum ölçeğinde de verdiği talimatla Esnaf Sarayı’nın önüne kurulan ATM, yine esnaf ve sanatkârımızın işini önemli ölçüde kolaylaştırdı. Kendisine teşekkür ediyor ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.

Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Tüm halkımız için elimizden geleni yapıyoruz. Ekonomimizin bel kemiği olan esnaf ve sanatkârlarımıza bir nebze olsun katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi