MENÜ
Erzurum 26°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurumlu uçak yolculuğuna yoğunlaştı
Guncel
20 Haziran 2011 Pazartesi 09:52

Erzurumlu uçak yolculuğuna yoğunlaştı

Uzun yaz tatili, havayolu şirketlerini de hareketlendirdi. Biletlerin 200 lira sınırına dayanmasına rağmen, uçaklardaki doluluk oranının yüzde 100’lere yaklaştığı Erzurum’da, vatandaşlar uçak bileti satın alabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.
ERZURUM(GHA) – Uzun yaz tatili, havayolu şirketlerini de hareketlendirdi. Biletlerin 200 lira sınırına dayanmasına rağmen, uçaklardaki doluluk oranının yüzde 100’lere yaklaştığı Erzurum’da, vatandaşlar uçak bileti satın alabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.
Erzurum’da havayolu taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren bir seyahat acentesinin işletmecisi olan Yasin Maraş, yaz tatili dolayısıyla bilet satışlarının katlanarak arttığını söyledi. Uzun yaz tatili nedeniyle tatilcilerin Erzurum dışına, dışarıdakilerin de, Erzurum’a gelmek için hazırlıklar yapmaya başladıklarını kaydeden Maraş, uçaklardaki doluluk oranının, şimdiden yüzde 100’lerin üzerine çıktığını belirtti. Artan talepten dolayı uçak biletlerinin fiyatlarında artış yaşandığını, buna rağmen vatandaşın tercihinin yine uçak olduğunu vurgulayan Yasin Maraş, “Bilet fiyatları normalin çok üzerinde olmasına rağmen ilgi yine de çok büyük. Karşılıklı gidiş-dönüş biletlerini alanlar çoğunlukta. Yaz tatili dolayısıyla hava taşımacılığı sektörü şu anda alarma geçmiş durumda.” diye konuştu.
ERZURUM’DA YENİ TREND
Uçak biletlerinin, 105 ile 205 lira arasında değiştiğini anlatan Maraş, uçak yolculuğunun, yılın her döneminde popülaritesini korumaya devam ettiğini söyledi. Özellikle üniversite öğrencilerinin yaz tatiline girmeden günler önce uçak biletlerini satın aldıklarını ve doluluk yaşanmasında çok büyük bir paya sahip olduklarını belirten Maraş, bu hareketliliğin önümüzdeki bir ay boyunca süreceğini ifade etti. Ağustos ayında başlayacak olan Ramazan ayı ile bilet satışlarının durağan bir döneme gireceğini, bayramla birlikte yeniden canlanacağının altını çizen Maraş, Ramazan ve Kurban bayramları için tatil planı yapanların biletlerini şimdiden rezerve ettirmeleri çağrısında bulundu. 
TATİL YOLCULUKLARINDA EN ÇOK TERCİH EDİLEN İL; İSTANBUL…
Öte yandan Erzurum’dan başka şehirlere yapılan tatil yolculuklarında başı İstanbul’un çektiği öğrenilirken, ikinci sırada İzmir, üçüncü sırada ise, Bursa geliyor. Söz konusu şehirler, Erzurumluların yoğun olarak yaşadığı iller sıralamasında da önde gelirken, yolculuk tercihlerine göre iller, Ankara, Antalya, Adana ve Mersin şeklinde sıralanıyor.
Seyahat acentesi işletmecisi Yasin Maraş, Erzurum’un havayolu taşımacılığı bakımından artık model teşkil eden bir il olmaya başladığına dikkati çekerek, “Gece yarısı bile uçuş olması, Erzurum’a ayrı bir kimlik kazandırdı. Bu imkan dolayısıyla birçok seyahat firmasının gözü artık Erzurum’a çevrilmeye başladı. Turizmin de canlılık kazanmasıyla birlikte önümüzdeki yıllarda birçok seyahat firması Erzurum’a temsilcilik ve şube açmak için yarışacaklar.” dedi.
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 asidadaş
 23 Haziran 2011 Perşembe 16:43
** şehrimizdeki yerel acentelerden alarak hemşehrilerimize destek olalım.
 Çaykolik
 22 Haziran 2011 Çarşamba 10:39
Uçmayan kalmasın,sırada ne var?İnternetten bilet almakda kolay satış ofislerinde ki çalışanlarda çok yardımcı oluyorlar.Zamanla herşey daha güzel olacak.Yani öğrenecegiz gardaş.Telaşa gerek yok.
 MÖKKEM DADAŞ
 21 Haziran 2011 Salı 23:42
hava yolcu kardeşim haberi yazanda hangi şehirlere direk uçuş var kaç uçak seyrü sefer yapıyor bilgilendir vatandaşı doluluk oranı fazla ise o zaman ek sefer isteyin hava alanına gelen vatandaş magdur olmasın uçak biletini erken alırsan ucuz olur söyle ilk 30 yolcuya kadar 80 tl 165 yolcuya kadar degişir fiatlar 280 e kadar bir kişi ne kadar bagaj taşıma hakkı var bu bilgileri versen daha iyi olur saygılarımla
 Ahmet
 21 Haziran 2011 Salı 14:44
internetteki yurtiçi uçak bileti siteleri genelde THY, AnadoluJet ve AtlasJet uçuşlarını gösteriyor. Birkaç tanesi gerçek anlamda uçak bileti arama motoru. Tüm havayolları uçuşlarını ve uçak bileti fiyatlarını karşılaştırmalı olarak veren siteler daha iyi. Bunlardan biri: http://www.ucUCAK.com , Tüm yurtiçi havayolarının database ini tarayıp en uygun olanı size sunuyor. Ha bir de benzerlerinde olduğu gibi ilk önce vergisiz fiyatı sunup en son ödeme aşamasına gelince vergileri eklemiyor. Yani ilk gördüğünüz fiyat ödeyeceğiniz fiyat oluyor.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi