MENÜ
Erzurum 26°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum’da Türkçe Coşkusu
Guncel
29 Haziran 2011 Çarşamba 08:04

Erzurum’da Türkçe Coşkusu

İstanbul'da finali yapılan 9. Türkçe Olimpiyatları sonrasında Erzurum'a gelen 16 ülkeden 93 öğrenci, Erzurumlularla birlikte kortej eşliğinde yürüyüp Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı okudu. Ardından da Erzurumlular konuk öğrencilere karanfil hediye etti.
ERZURUM - gazetesi
İstanbul'da finali yapılan 9. Türkçe Olimpiyatları sonrasında Erzurum'a gelen 16 ülkeden 93 öğrenci, Erzurumlularla birlikte kortej eşliğinde yürüyüp Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı okudu.
Türkçenin çiçekleri Erzurumlularla buluştu. Pazar günü Erzurum'a gelen dünya ülkelerinin çocukları Cumhuriyet Caddesi'nde kortej eşliğinde yürüdü. Çifte Minareli Medrese'nin önünde toplanan Erzurumlular ile misafir öğrenciler önce birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından da Erzurumlular konuk öğrencilere karanfil hediye etti.
'Türkiye' sloganı atan öğrenciler ile Erzurumlular daha sonra Çifti Minareli Medrese önünden yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki Cemal Gürsel Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü. Olimpiyatlara katılan öğrencileri, güzergah boyunca vatandaşlar alkış yağmuruna tuttu. Konuk ülkelerin Türkçe sevdalısı çocukları olimpiyatlardın resmi şarkısı' Yeni Bir Dünya'yı Erzurumlularla birlikte söyledi. Türk bayrağı taşıyan öğrenciler, Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulundu. Öğrenciler, daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı coşku içerisinde okudu. Öğrenciler daha sonra gösterilerini gerçekleştirecekleri Yeni Erzurum Stadyumu'na kendilerine tahsis edilen otobüslerle gitti.
TÜRKÇE DÜNYA DİLİ
Yemenli iki çocuğu evine misafir edip, onlara şehrin tarihi kültürel mekanlarını gezdiren ve onlarla birlikte korteje katılan Muammer Taskal, "Türkçeyi dünyaya duyuran, dünya dili haline gelmesi için emeği geçen herkese teşekker ediyorum." dedi.
Geçen yıl Samsun'da tane Afrikalı çocuğu misafir ettiğini, bu yıl da yine iki Türkmenistanlı çocuğu evinde konuk ettiğini anlatan Tuncer Demiral, "Bu çocuklar bütün dünyaya Türkçe'yi duyuruyor. Onlara teşekkür ediyorum." dedi.
Türkmenistanlı Gızılgül Berdinobatova ise Erzurum'da bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Berdinobatova, dünya çocuklarının birlik ve beraberlik adına Erzurum'da yürümesinin kendisi için anlamlı olduğunu sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi