MENÜ
Erzurum 24°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum TEOG’a hazır
Eğitim
23 Kasım 2016 Çarşamba 02:52

Erzurum TEOG’a hazır

M.COŞKUN-Bugün ve yarın gerçekleştirilecek TEOG sınavıyla ilgili Yakutiye Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, “Elimizden geldiğince öğrencilerimizi hazırladık’ dedi.

Bugün ve yarın tüm Türkiye’de 8. sınıf öğrencileri Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavına girecekler. Bugün 3 ve yarın da 3 ders olmak üzere toplamda 6 dersten sorumlu olacakları TEOG sınavına öğrenciler, dershanelerin kapatılması ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın sisteme koyduğu Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla(DYK) hazırlandı. Geçen yıl TEOG sınavı sonuçlarında öğrencilerin başarıları gözlemlenmiş ve DYK’nın başarısı kanıtlanmıştı. Yakutiye Milli Eğitim Müdürü Zinnur Şimşek, Destekleme ve Yetiştirme kurslarının da katkısıyla TEOG sınavında öğrencilerin daha iyi sonuç elde edeceğini belirtti.

Deneme sınavları ve DYK ile öğrencileri en iyi şekilde hazırlamaya çalıştıklarını aktaran Şimşek, verilen eğitimin başarısını da TEOG sınavı sonuçlarında göreceklerini aktardı. Şimşek, “Bu gün ve yarın Türkiye genelinde öğrenciler TEOG sınavına girecekler. İlçemizde TEOG sınavına 3 Bin 474 öğrenci girecek. Sınavlarda ise, Bin 118 öğretmen ve 152 idareci görevli olacak. Bütün ortaokul öğrencileri kendi okul ve kendi sınıflarında sınava tabi olacaklar. Biz öğrencilerimizi bu sınava hazırlamak için elimizden gelen gayreti gösterdik. DYK’ında yaptığımız denemelerin haricinde bir adet ilçe Milli Eğitim olarak bir tane de Bakanlığımızın yaptığını denememelerle öğrencilerimiz kendilerini sınadılar. Biz de buradan tüm Türkiye ve özelde de Erzurum ile İlçemizdeki öğrencilerimize başarılar diliyoruz.” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi