MENÜ
Erzurum 26°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum Mayıs ayında 8 şirkette kaldı
Ekonomi
23 Haziran 2014 Pazartesi 03:01

Erzurum Mayıs ayında 8 şirkette kaldı

MAHMUT AKDAĞ-TOBB Mayıs ayı kurulan ve kapanan şirket sayılarını açıkladı.

TOBB Mayıs ayı kurulan ve kapanan şirket sayılarını açıkladı. Erzurum’da mayıs ayı ölçeğinde 8 şirket, 1 kooperatif, 20 gerçek kişi ticari işletmesi kuruldu. Dönemde ilde 2 şirket ve bir kooperatif tasfiye edilirken, 3 şirket, 2 kooperatif ve bir gerçek kişi ticari işletmesi faaliyetini durdurdu. Erzurum’da kurulan şirket sayısı ülke toplamında yüzde 0.17’lik pay edindi.

ERZURUM YILLIK DEĞİŞİM

Erzurum’da 2013 yılı mayıs dönemine göre, 2014 Mayıs ayında kurulan şirket sayısı yüzde 55.5 oranında azaldı, kurulan kooperatif sayısı değişmezken, küçük işletme sayısı yüzde 13 oranında arttı. Tasfiyeye giren şirket sayısı yüzde 71, kooperatif sayısı yüzde 92 oranında yükselirken, kapanan şirket sayısı yüzde 40, kooperatif sayısı yüzde 71.4, küçük işletme sayısı ise yüzde 87.5 oranında arttı.

BÖLGE İLLERİ DAĞILIMI

Mayıs 2014 döneminde Ağrı’da 5, Bingöl’de 6, Bitlis’te 5, Elazığ’da 15, Erzincan’da 3, Erzurum’da 8, Hakkari’de 5, Kars’ta 3, Malatya’da 18, Muş’ta 11, Tunceli’de 2, Van’da 19, Iğdır’da 4 şirket kuruldu, Ardahan’da ise kuruluş kaydedilmedi. Mayıs ayında Ağrı’da 2, Bitlis’te 2, Elazığ’da 7, Erzincan’da 2, Erzurum’da 3, Kars’ta 2, Malatya’da 4, Van’da bir şirket kapandı. Bingöl, Hakkari, Muş, Tunceli Ardahan ve Iğdır’da ise kapanan şirket olmadı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi