MENÜ
Erzurum 26°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum AFAD çığ bölgesinde
Bölgeden
10 Ocak 2015 Cumartesi 17:45

Erzurum AFAD çığ bölgesinde

Trabzon-Bayburt sınırındaki bölgede Balkodu Deresi üzerine inşa edilen Balkodu- 2 Hidroelektrik Santralı şantiyesinde öğle saatlerinde HES tüneli girişinde arızalanan jenaratörü tamir etmeye çalışan 5 işçi bir anda yukarıdan gelen çığın altında kaldı.

Trabzon Valisi A.Celil Öz Çaykara ilçesi Karaçam Mahallesi Kavlatan bölgesinde bulunan bir hidroelektrik santralinde meydana gelen çığ faciasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Vali Öz yaptığı açıklamada, çığ bölgesine Trabzon AFAD ve Jandarma kurtarma ekiplerinin ulaştığını, Erzurum’dan bir AFAD ekibinin de kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye hareket ettiğini söyledi. Vali Öz, arama kurtarma çalışmalarının yeni bir çığ tehlikesinden dolayı Trabzon AFAD, jandarma ve şirket elemanlarınca kontrollü şekilde yapıldığını belirtti.

OLAY

Trabzon-Bayburt sınırındaki bölgede Balkodu Deresi üzerine inşa edilen Balkodu- 2 Hidroelektrik Santralı şantiyesinde öğle saatlerinde HES tüneli girişinde arızalanan jenaratörü tamir etmeye çalışan 5 işçi bir anda yukarıdan gelen çığın altında kaldı. Tünel inşaatının girişinde çalışan işçilerden biri şantiyedekilerin yardımı ile ölü olarak çıkartılırken, uzun uğraşlar sonucunda 3 saatin sonunda bir cesede daha ulaşıldı. Ölü sayısı 2'ye yükselirken, diğer 3 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor.

VALİLİK'TEN ÇIĞ AÇIKLAMASI

Trabzon'un Çaykara ilçesi Karaçam bölgesinde özel bir şirkete ait HES santrali tünel girişinde meydana gelen çığ ile ilgili Trabzon Valiliği'nden açıklama yapıldı.

Vali Abdil Celil Öz, yaptığı açıklamada "Orada çalışan şirket elemanlarından aldığımız bilgiye göre çığ altında 5 kişinin kaldığını, birinin şirket elemanlarının çalışmaları sonucu cesedine ulaşıldığını maalesef öğrendik.

Çığ altında kalan diğer dört vatandaşımızın da kurtarılması çalışmaları şirket çalışanlarının kendi gayretleriyle sürüyor. Kar nedeniyle kapalı olan yaklaşık 10 km’lik yolun açılması çalışmaları büyükşehir belediyesi ve diğer kamu kurumlarımızın ekipleri ile yoğun bir şekilde devam ediyor. Yol açıldığında devletimiz tüm kurumlarıyla arama-kurtarma çalışmalarına başlayacaktır” dedi.

ÇAYKARA İLÇESİ KALINÇAM'DAKİ ÇIĞ FELAKETİNİN YAŞANDIĞI BÖLGEYE KARA VE HAVA YOLUYLA ULAŞILAMIYOR

Trabzon'un Çaykara ilçesi Kalınçam mahallesi Kavlasan mevkiinde bugün öğle saatlerinde yaşanan ve 2 işçinin ölümü, 3 işçinin de çığ altında kalması ile sonuçlanan olay yerine ulaşılmaya çalışılıyor.

Trabzon-Bayburt sınırındaki bölgede Balkodu Deresi üzerine inşa edilen Balkodu- 2 Hidroelektrik Santralı şantiyesinde bugün öğle saatlerinde HES tüneli girişinde arızalanan jenaratörü tamir etmeye çalışan 5 işçi bir anda yukarıdan gelen çığın altında kaldı. Tünel inşaatının girişinde çalışan işçilerden biri şantiyedekilerin yardımı ile ölü olarak çıkartılırken, diğer işçileri çıkartmak için çalışmalar çevreden gelen köylülerin de yardımı ile sürüyor. Bölgeye kara ve hava yolu ile ulaşmanın şuan için mümkün olmadığını belirten ve Çaykara ilçesinde kriz merkezi oluşturan Vali Abdil Celil Öz "Olay yerine iş makinelerimizle ulaşmaya çalışıyoruz. Burası çok zor bir coğrafya. Ekiplerimiz olay yerine intikallerinde zaman zaman ufak telek çığ olayı ile karşılaşıyorlar. Olay yeri hava şartları uygun olmadığından dolayı helikopter uçuşuna müsait değil. Olayın olduğu yerde çevreden yaklaşık 20 kadar vatandaşımız ulaşarak yardım etmeye çalışıyor. AFAD, Büyükşehir Belediyesi ve Jandarmaya bağlı ekiplerimiz her türlü şartlara rağmen olay yerine ulaşmaya çalışıyor" dedi.

AFAD VE JANDARMA KURTARMA EKİPLERİ ÇIĞ BÖLGESİNE ULAŞTI

Trabzon Valisi A.Celil Öz Çaykara ilçesi Karaçam Mahallesi Kavlatan bölgesinde bulunan bir hidroelektrik santralinde meydana gelen çığ faciasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Vali Öz yaptığı açıklamada, çığ bölgesine Trabzon AFAD ve Jandarma kurtarma ekiplerinin ulaştığını, Erzurum’dan bir AFAD ekibinin de kurtarma çalışmalarına katılmak üzere bölgeye hareket ettiğini söyledi. Vali Öz, arama kurtarma çalışmalarının yeni bir çığ tehlikesinden dolayı Trabzon AFAD, jandarma ve şirket elemanlarınca kontrollü şekilde yapıldığını belirtti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi