MENÜ
Erzurum 10°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ETÜ'lü mühendis adaylarına meteoroloji eğitimi
Eğitim
4 Mayıs 2026 Pazartesi 09:28

ETÜ'lü mühendis adaylarına meteoroloji eğitimi

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, meteorolojik ölçüm sistemlerini yerinde incelemek amacıyla teknik gezi düzenledi.
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, meteorolojik ölçüm sistemlerini yerinde incelemek amacıyla teknik gezi düzenledi.
Erzurum Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, bölgedeki meteoroloji kurumuna teknik ziyarette bulundu. Ziyaret kapsamında mühendis adayı öğrencilere, kurumun görev ve yetki alanlarının yanı sıra işleyiş süreçleri hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Programın ilk bölümünde öğrencilere, geçmişte kullanılan ve el ile ölçüm yapılan geleneksel meteorolojik cihazlar tanıtıldı. Nem, sıcaklık, basınç, güneşlenme süresi, rüzgar hızı ve yönü ile yağış miktarını ölçen manuel aletleri inceleyen öğrenciler, meteorolojik değişkenlerin ölçüm tarihçesi hakkında bilgi sahibi oldu.
OMGİ teknolojisi yerinde incelendi
Teknik gezinin ikinci kısmında ise Rasat parkında bulunan modern sistemler ele alındı. Günümüzde yaygın olarak kullanılan sürekli ölçüm sistemlerinden biri olan Otomatik Meteorolojik Gözlem İstasyonu’nun (OMGİ) çalışma prensipleri uzmanlar tarafından öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı. Genç mühendis adayları, inşaat projelerinde kritik öneme sahip olan hava olaylarının takibi ve veri analizi süreçlerini yerinde görme fırsatı buldu.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi