MENÜ
Erzurum 29°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ETSO’da ‘Para Politikası’ gündemi
Ekonomi
5 Ağustos 2026 Çarşamba 03:10

ETSO’da ‘Para Politikası’ gündemi

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan ve TCMB bürokratlarının katılımıyla "Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm" toplantısı yapıldı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ev sahipliğinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan ve TCMB bürokratlarının katılımıyla "Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm" toplantısı yapıldı.

GENİŞ KATILIMLI EKONOMİ BULUŞMASI

Şehir ekonomisine yön verecek istişarelerin yapıldığı toplantıya protokol ve iş dünyası yoğun ilgi gösterdi. Programa; Erzurum Valisi Aydın Baruş, TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, AK Parti ve MHP Erzurum İl Başkan Vekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri ile yetkilileri, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urkuç, MÜSİAD Erzurum Şubesi Başkanı Abdülkerim Kavaz ve ilde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

ÖZAKALIN, 6 BAŞLIKTA SORUN VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ AKTARDI

Toplantının açılışında konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Erzurum iş dünyasının beklentilerini doğrudan Merkez Bankası yetkililerine iletti. Özakalın, bölge sanayicisi ve tüccarının karşılaştığı temel problemleri ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini 6 ana başlık altında detaylı bir şekilde sundu.

Sektörel taleplerin ekonomiye ivme katacak bir yaklaşımla ele alınmasının önemine vurgu yapan Özakalın, ETSO'ya kayıtlı üyelerin üretime ve ihracata dayalı büyüme hedeflerini paylaştı.

PARA POLİTİKASI VE MAKROEKONOMİK GÖRÜNÜM ANLATILDI

Toplantının açılış konuşmalarını sırasıyla; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Valisi Aydın Baruş ve TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan yaptı. Açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Dr.

Fatih Karahan, "Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm" başlıklı kapsamlı bir sunum yaptı. Sunumda, ülke ekonomisinin genel durumu değerlendirilerek, piyasa istikrarına ve bölgesel ticarete ivme katacak makroekonomik adımlar detaylarıyla ele alındı.

Sunumun ardından iş dünyasının beklentilerinin dinlendiği soru-cevap bölümüne geçildi. ETSO üyeleri ve Erzurumlu iş insanlarının sektörel konulara ilişkin yönelttiği sorular, Dr. Fatih Karahan tarafından yanıtlandı. Verimli geçen ekonomi istişare toplantısı, teşekkür konuşmaları ve hediye takdiminin ardından sona erdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi