MENÜ
Erzurum 10°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doğulu ısınma derdinde
Sağlık-Yaşam
6 Aralık 2013 Cuma 02:33

Doğulu ısınma derdinde

Aşırı soğukların yaşandığı Erzurum’da dar gelirli ailelerin en ucuz yakacağı ise tezek. Tezekle ısınan aileler, “Erzurum’da kış uzun. Odun ve kömür almak ise pahalı. Bizler de tezek yakarak ısınmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde aşırı soğuklar etkisini artırmaya başlarken, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Kars’ta sıfırın altında 19 derece olarak ölçüldü.
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu'da soğuk hava etkili oluyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 19, Ardahan'da 17, Erzurum'da 14, Ağrı'da 10, Erzincan'da 9, Iğdır'da 5 derece olarak kaydedildi.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise sıfırın altında olmak üzere Iğdır ve Erzincan'da 5, Erzurum ve Kars'ta 3, Ardahan'da 2 ve Ağrı'da 1 derece olması tahmin ediliyor.
Aşırı soğukların yaşandığı Erzurum’da dar gelirli ailelerin en ucuz yakacağı ise tezek. Tezekle ısınan aileler, “Erzurum’da kış uzun. Odun ve kömür almak ise pahalı. Bizler de tezek yakarak ısınmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 iyi de kardeşime
 7 Aralık 2013 Cumartesi 13:00
haklısın kardeşim..bazen insan kendi iç dünyasında olanları yaşananları sanki karşıdaki insan anlarmış gibi düşünüp öyle yazar(mesela milyarları kendi nefsime harcamadım demiş olsam inandırıcı olurmuyum bilmem ama inan kendi nefsime harcamadım..)sadece bir iç dökümdü benimkisi kardeşim.büyük zatlara kurban olmak onları sevmekte onları gerçek manada anlamış olmak anlamına gelmiyor,yani o büyük zatlar benim referansım değil onları temsil edecek ne güç var bende nede irade ancak onları sevmek vefasız olmayacaksın anlamına gelmiyor sonuçta beşeriz hele ki şu zamanda...
 İyi de...
 7 Aralık 2013 Cumartesi 11:23
Muammer Yılmaz kardeşim milyarlar harcayıp anaya bir yaşmak alalamak ne demek? Garip ve anlaşılmaz bir hal. Senin yerinde olsam ana sevgisinden bahsetmem. Zira, anladığım o ki seninki yapay ve sadece dilde bir sevgi. Git önce onu kalbine indir ve yürekten sev. Ki, sözünün kıoymeti olsun. Alvarlı efe, Fethullan Gülen Hoca öğretilerinde ana sevgisi bu değil.
 tezekle ısınmak...
 7 Aralık 2013 Cumartesi 10:23
haberi gördüm okudum duygulandım,18 in başlarında çıktım gurbet yoluna yani hayelat şehir istanbula,yaşım oldu 28 erzurum sevdası hiç bitmedi içimde,tezekleri gördüm bizim evin önü aklıma geldi,çileli anam aklıma geldi,garip anam aklıma geldi milyarlarca para harcadığım ve bir tane yaşmak bile alamadığım anam aklıma geldi,ve hep bizi düşünen anam aklıma geldi...rabbim ömrümün sonunda erzurumda ölmeyi nasip etsin inşallah,çile çekmeyen den adam olmaz,adam dediğin çile çekecek,mühim olan babam anam gibi tezek yakmak ve hiç şikayet etmemektir...sana kurban olurum erzurum,alvarlı efem,ibrahim hakkı hazretlerim,mfg hocaefendim...ayazlı gecelerin sonunda sabah namazlarım ne olur tekrar sizi kılayım...tezekli sobamda ısınıp şükrettiğim günler ne olur geri gelin gerçi inşallah ben geliyorum az kaldı canım erzurumum...muammer yılmaz ümraniye den tezek yakanların diyarına saygılar.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi