Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ev kadınlarının kışlık hazırlama geleneği devam ediyor. Hazır gıdaların revaçta olmasına rağmen bölge illerindeki analar hane halkına ve özellikle çocuklarına organik gıda hazırlamaktan taviz vermiyor.
Doğu Anadolu Bölgesi illerinde ev kadınlarının kışlık hazırlama geleneği devam ediyor. Hazır gıdaların revaçta olmasına rağmen bölge illerindeki analar hane halkına ve özellikle çocuklarına organik gıda hazırlamaktan taviz vermiyor.
Kış kiler hazırlığı odağında ev hanımları biber, patlıcan, fasulye kuruturken, kışlık bamya iplere asılarak kullanıma hazır hale getiriliyor. Un, patates, şalgam ve soğanın başköşeyi oluşturduğu Doğu Kış kiler geleneğinde erişte, pekmez, pestil, ceviz de unutulmuyor.
Kış kiler geleneğiyle kadınlar ev ekonomisine katkı sunarken aynı zamanda katkısız ürünlerlerle hane halkını besliyor.