MENÜ
Erzurum 28°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doğu Anadolu Doğa Harikaları: 88 - Muradiye Şelalesi
Bölgeden
14 Temmuz 2026 Salı 07:30

Doğu Anadolu Doğa Harikaları: 88 - Muradiye Şelalesi

Bu yıl yoğun yağışlarla birlikte debisi yükselen Van'ın Muradiye Şelalesi, yaz mevsimiyle birlikte ziyaretçi akınına uğruyor.
Bu yıl yoğun yağışlarla birlikte debisi yükselen Van'ın Muradiye Şelalesi, yaz mevsimiyle birlikte ziyaretçi akınına uğruyor.
Bu yıl bölgede etkili olan yoğun yağışlarla birlikte debisinin yükselmesi sonucu gürül gürül akan Muradiye Şelalesi ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor. Bölge turizminin önemli duraklarından biri olan ve her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Bend-i Mahi Çayı üzerinde yer alan, yaklaşık 20 metre yükseklikten dökülen Muradiye Şelalesi bu yıl debisinin artmasıyla birlikte daha heybetli bir görünüme kavuşurken ortaya çıkan manzara ise havadan dron ile görüntülendi.
Bölgeye akın eden yerli ve yabancı turistler, şelalenin etrafındaki yürüyüş parkurlarında ve asma köprü üzerinde hatıra fotoğrafı çekerek anın tadını çıkarıyor. Ailesiyle birlikte Bitlis’ten şelaleyi gezmeye gelen Ahmet Boyar, "Bitlis’in Ahlat ilçesinden geliyorum. Güzelliği ve doğallığıyla harika olan Muradiye Şelalesi’ni ailemle beraber gezmeye geldik. Çok güzel. İnsanların gelip burayı, bu doğayı görmesi ve bu güzel insanlarla iç içe olmasını tavsiye ederim" dedi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi