MENÜ
Erzurum 18°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DAP’ta proje açılımı
Bölgeden
20 Temmuz 2015 Pazartesi 09:39

DAP’ta proje açılımı

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, sorumluluk alanı dahilindeki illerin kalkınmasını hızlandırmak, sorunlarını yerinde tespit edip çözüm arayışları gerçekleştirmeye yönelik çalışmalarına hız verdi.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, sorumluluk alanı dahilindeki illerin kalkınmasını hızlandırmak, sorunlarını yerinde tespit edip çözüm arayışları gerçekleştirmeye yönelik çalışmalarına hız verdi. Son olarak, DAP Eylem Planı’nda yer alan “Kayısıda Verimlilik ve Katma Değerin Artırılması Projesi” kapsamında, kayısı üretiminde söz sahibi ilimiz Malatya’da geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi.

10 Temmuz 2015 tarihinde Fırat Kalkınma Ajansı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ve Başkan Yardımcısı Sayın Volkan Güler, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mesut Öztop, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, TARSİM Bölge Müdürü Bünyamin Kadak, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Selahattin Günci, Oda temsilcileri, DAP İdaresi uzmanları, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanları ve Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden görevliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını ve moderatörlüğünü yapan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, Malatya’nın ekonomik kalkınmasında kayısı yetiştiriciliğinin önemine değindi ve kayısı üretim, satış, pazarlama ve depolama aşamalarında ortaya çıkan sorunların giderilmesi noktasında katılımcılardan görüşlerini belirtmelerini istedi.

Toplantıda söz alan Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sayın Ali Selvi, Malatya’da 18-19 Kasım 2014 tarihinde “Kayısı Çalıştayı” yapıldığını hatırlatarak, sonuç bildirgesinde yer alan konulara değindi. Lisanslı depoculuk projesinin hayata geçirilmesinden söz eden Selvi, özellikle düşük kalitedeki ürünlerin değerlendirilebilmesi için meyve suyu ve konsantre işleme tesislerinin kurulması gerekliliğine işaret etti. Yaş kayısı satışında soğuk zincirin sağlanması şartını ileri süren Selvi, organik meyve yetiştiriciliğinin yaygınlaşması için yeni projelerin hazırlanması ve bunun ivedilikle yerine getirilmesini istedi.

Toplantı sonunda konuşma yapan DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, toplantının çok verimli geçtiğini ve etkili proje önerilerinin geldiğini belirterek, 2014-2018 DAP Eylem Planı kapsamında bu çalışmaları hayata geçirmek için Başkanlık olarak üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi