MENÜ
Erzurum
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DAP BKİ’den Karayazılı süt üreticilerine destek
Bölgeden
14 Aralık 2024 Cumartesi 05:07

DAP BKİ’den Karayazılı süt üreticilerine destek

Karayazı ilçesinde, hayvancılığı geliştirmek ve sağlıklı süt üretmek amacıyla 248 üreticiye yüzde 60 hibeli süt sağım makinesi dağıtıldı.

Erzurum’un Karayazı ilçesinde, hayvancılığı geliştirmek ve sağlıklı süt üretmek amacıyla 248 üreticiye yüzde 60 hibeli süt sağım makinesi dağıtıldı.

Erzurum'un Karayazı ilçesinde, "DAP ile Süt Sığırcılığı Artıyor" projesi kapsamında 248 üreticiye yüzde 60 hibeli süt sağım makinesi dağıtıldı. Tören, Karayazı Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu'nda geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Törene Karayazı Kaymakamı, İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger, DAP Bölge Kalkınma İdaresi temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda yetiştirici katıldı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Karayazı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan, DAP DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen proje, kentte hayvancılığı geliştirme ve iş yükünü azaltma hedefiyle hayata geçirildi. Açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Alparslan Kenger, projenin önemine dikkat çekerek, "Hayvansal üretimin en önemli çıktılarından biri olan sütü hijyenik ve sağlıklı bir şekilde sanayiye aktarmak temel hedeflerimizdendir. Bu kapsamda ilimizde süte dair farkındalık çalışmaları, soğuk süt zinciri projeleri ve süt sağım makinesi dağıtımları gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. Tören, süt sağım makinelerinin üreticilere teslim etmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi