MENÜ
Erzurum 29°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DAİB’den Bayburt’a eğitim çıkarması
Bölgeden
15 Kasım 2013 Cuma 13:07

DAİB’den Bayburt’a eğitim çıkarması

DAİB Yönetim kurulu Başkanı Cemal Şengel, bölge illerde 98 eğitim semineri yapıldığını ve toplamda 15 bin 636 kişinin programlara iştirak ettiğini söyledi.

ERZURUM (İHA) - Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü ile DAİB Genel Sekreterliği organizasyonu ile, Bayburt’ta İhracat seviyesinin yükselmesi, bölge ülkeleri ile yapılan ticaretin ve ihracatın artmasına, Dış Ticaret ile ilgili öğrencilerimizin, firma ve kuruluşlarda çalışan elemanların, bu konudaki bilgi ve becerilerini geliştirme ayrıca nitelikli eleman yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla bilgilendirme semineri düzenlendi.
Kültür Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda, düzenlenen seminerde katılımcılara İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Çevre Maliyetlerinin Desteklenmesi, Yurt Dışı Birim, Marka ve Tanıtım Desteği, Ülke Masaları, Pazar Araştırması ve Hollanda Pazarına İhraç İmkanları konularında bilgi verildi.
Seminere, Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, KUDAKA Yatırım Destek Ofisi personelleri, Bayburt Ticaret Odası, Bayburt Organize Sanayi Bölgesi, Bayburt Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlileri ve Öğrencileri, Yerel Basın ve ihracatçı firma temsilcileri ve çalışanlarından oluşan yaklaşık 250 kişi iştirak etti.
DAİB Yönetim kurulu Başkanı Cemal Şengel, bölge illerde 98 eğitim semineri yapıldığını ve toplamda 15 bin 636 kişinin programlara iştirak ettiğini söyledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi