MENÜ
Erzurum 10°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Büyük Köy’den Büyükşehir’e
Sağlık-Yaşam
18 Ağustos 2014 Pazartesi 01:58

Büyük Köy’den Büyükşehir’e

M.AKDAĞ-Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen Kongre Caddesi Peysaj Projesi ve Mumcu Caddesi düzenlemesi Erzurum’da vatandaşlarca belediyecilik odağında atılması gereken iki hayati yatırım olarak nitelendiriliyor.

Büyükşehir Belediyesince  hayata geçirilen Kongre Caddesi Peysaj Projesi ve Mumcu Caddesi düzenlemesi Erzurum’da vatandaşlarca belediyecilik odağında atılması gereken iki hayati yatırım olarak nitelendiriliyor. Turizm sektörünün öncelik kazandığı Erzurum için, tarihle uyumlu dönüşüm çalışmaları Büyükşehir’in başarısı olarak değerlendiriliyor.

ŞİMDİ DÖNÜŞÜM VE DEĞİŞİM ZAMANI

Büyükşehir Belediye Başkanlığında beşinci ayına girecek olan Mehmet Sekmen’in kent imaj ve vizyonuna yönelik olarak başlattığı değişim ve dönüşüm çalışmaları şekillenmeye başladı. Kongre Caddesi peysaj projesiyle tarihe vefa sergileyen Büyükşehir Yönetimi, tarihi Erzurum’un kalbi durumundaki Mumcu düzenlemesiyle de  ticaret sektörüne önemli bir hizmet veriyor.

BÜYÜK

Büyükşehir performansındaki önemli yükselme, Erzurum kent odaklı imaj çalışmalarında ifade buluyor. Toplu ulaşımda yeni bir konsept baştarak kış turizmi kentinde, ulaşım çilesini sona erdirmeyi hedefleyen Büyükşehir, kültürel ve sportif hizmetleri bakımından da Erzurum vizyonuna önemli katkıda bulunuyor.

SAFRANBOLU KONSEPTİ

Erzurumlular Büyükşehir Yönetiminden, Erzurum’un tarihsel kent kimliği ve dokusunu ön plana çıkaran, Erzurum’un tarihsel derinliğini ifade eden Kongre ve Mumcu caddesi uygulamalarının yaygınlaştırılmasını, özellikle tarihi Erzurum evlerini barındıran Narmanlı, Yeğenağa gibi semtlerde Safranbolu Evleri kanseptinin uygulanmasını bekliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 erzurum34
 18 Ağustos 2014 Pazartesi 13:24
erzuruma safranbolu ev konsepti mi?saçmalamaya başlanılıyor herhalde, bu şehrin kendine ait bir ev ve konak kültürü var, bu kültürden faydalansanız olmaz mı? EDİTÖR: ELBETTE ERZURUM KONAK KÜLTÜRÜ SAYIN YORUMCU. SANIRIM HABERDEKİ VURGUYU DİKKATE ALMAMIŞSINIZ, SAFRANBOLU KONSEPTİNDEN KAST EDİLEN, TARİHİ EVLERİN BÜTÜNSEL BİÇİMDE KORUNMASIDIR. SAYGILARIMIZLA
 erdal
 18 Ağustos 2014 Pazartesi 10:51
ne yani 5 ayda mı deyişti mumcu caddesinde ticarete yenimi başlandı kongre caddesin dede kongre binası 1 yıldır onarmdaydı
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi