MENÜ
Erzurum 21°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu dayanışmanın emsali var mı?
Guncel
21 Kasım 2011 Pazartesi 00:50

Bu dayanışmanın emsali var mı?

Güllüce köyünde yaşayan Nazım Elibol, 24 yıl önce Van'da inşaat işinde beraber çalıştığı Mehmet Sıdık Deymez'in ailesine evini açtı. Eşi Fikriye, gelinleri Nurgül, Çiğdem Deymez ile torunları Nazlı, Gonca ve Yusuf Deymez'i alarak Oltu'nun Güllüce köyüne gelen Mehmet Sıdık Deymez, evlerinin kapılarını kendilerine açan Elibol'a teşekkür etti.
DURSUN MURAT AYDIN(İHA) - Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Güllüce köyünde yaşayan Nazım Elibol evini depremzede aileye açtı.
Güllüce köyünde yaşayan Nazım Elibol, 24 yıl önce Van'da inşaat işinde beraber çalıştığı Mehmet Sıdık Deymez'in ailesine evini açtı. Depremden sonra arkadaşının ailesini evine davet ettiğini söyleyen Elibol, "Van depreminde aradım dedim ki gelin buraya önce kabul etmedi, ikinci depremden sonra tekrar aradım bu sefer beni kırmadı gelelim dedi ama ev tutun dedi bende köyde tutulacak bir ev yoktu. Kendi iki odalı evimi arkadaşıma açtım ben onları sonsuza dek misafir ederim. Böyle günlerde dostun arkadaşın yanında olmalıyız" diye konuştu.
DEPREMZEDELERE KAPILARINI AÇTILAR
Eşi Fikriye, gelinleri Nurgül, Çiğdem Deymez ile torunları Nazlı, Gonca ve Yusuf Deymez'i alarak Oltu'nun Güllüce köyüne gelen Mehmet Sıdık Deymez, evlerinin kapılarını kendilerine açan Nazım Elibol'a teşekkür etti. Deprem korkusuyla yaşamanın çok zor olduğunu söyleyen depremzede aile, "Oradaki yaşam şartları her ne kadarda devlet sahip çıksa da bu soğuklarda çadırda yaşmak çok zor. Biz şu an çok mutluyuz üzüntümüz devam etse de en azından korkumuz yok rahatlıkla uyuyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 tesseküler
 21 Kasım 2011 Pazartesi 10:46
Güzel bi haber...Insanin bi kac defa okuyasi geliyo.. Iyiki varsiniz...
 Atıf Binatlı
 21 Kasım 2011 Pazartesi 08:48
Bu haberi gözyaşlarıyla okudum. Bu büyük milleti bölmek ve parçalamak isteyenlere, tokat gibi bir karşılık bu. Böyle bir kardeşlik, böyle bir dayanışma ancak kürdü, türkü, çerkeziyle Türk Milletine mahsus olsa gerektir. Mehmet akif Çanakkale şehitlerini Bedrin arslanlarına benzetmiş ya, bende teşbihte hata olmaz özürüyle bu durumu ensar ve muhacirine benzettim. Bu insanlar ne büyük gönüllü dadaşlar..Helal olsun
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi