MENÜ
Erzurum
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bredohl: 'Erzurum güçlü bir lojistik kabiliyete sahip'
Ekonomi
21 Şubat 2026 Cumartesi 14:00

Bredohl: 'Erzurum güçlü bir lojistik kabiliyete sahip'

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Elçisi Stefan Bredohl’ü Erzurum’da ağırlayarak şehrin sanayi altyapısını ve stratejik yatırım imkanlarını tanıttı.
TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Saim Özakalın, Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçiliği Elçisi Stefan Bredohl’ü Erzurum’da ağırlayarak şehrin sanayi altyapısını ve stratejik yatırım imkanlarını tanıttı.
ETSO Yönetim Kurulu Üyesi ve OSB Bölge Müdürü Fırat Karakaya’nın da eşlik ettiği heyet, şehrin üretim gücünü temsil eden tesisleri tek tek ziyaret ederek teknik incelemelerde bulundu.
"Erzurum güçlü bir lojistik kabiliyete sahip"
Erzurum’un sanayi disiplininden ve stratejik konumundan etkilendiğini ifade eden Alman Büyükelçisi tefan Bredohl, şehrin sunduğu imkanlara dair şu değerlendirmelerde bulundu: "Erzurum’un sadece bir üretim merkezi değil, aynı zamanda çok güçlü bir lojistik kabiliyete sahip olduğunu bizzat müşahede ettim. Şehrin sanayi üretim potansiyeli, gelişime açık vizyonu ve bölgeye sağlanan yatırım teşviklerinin birleşmesi, uluslararası yatırımcılar için çok ciddi bir fırsat sunuyor. Erzurum'un bu gelişim ivmesi, lojistik avantajları ve teşvik olanakları konusundaki notlarımı hem Büyükelçiliğimizle hem de Alman yatırımcılarla bizzat paylaşacağım."
Özakalın: "Sanayicimizin Başarısı Şehrimizin Gücüdür"
Ziyaretleri değerlendiren ETSO Başkanı Saim Özakalın, "Şehrimizdeki yatırım iklimini uluslararası diplomasi temsilcileriyle paylaşmak, yeni iş birlikleri için kritik önem taşıyor. Bizim için sanayicimizin başarısı, şehrimizin gücüdür. Bugün 5 kıtaya ulaşan üretim ağımızı Sayın Elçi’ye bizzat tanıttık. Erzurum’u bölgenin parlayan yatırım merkezi yapmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi