MENÜ
Erzurum
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydemir: 'Mirac, İman ve Vahdetin en kutlu simgesi'
Guncel
26 Ocak 2025 Pazar 13:21

Aydemir: 'Mirac, İman ve Vahdetin en kutlu simgesi'

Türk Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı, 27. Dönem Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin İslam alemi için birliğin, imanın ve Hz. Peygamber sevgisinin en yüksek ifadesi olduğunu belirtti.

Aydemir, “Miraç, iman ve teslimiyetin göklere yükseldiği bir gecedir. Yüce Milletimiz, bu geceyi dünyevi ve uhrevi tasavvurunda Hz. Peygambere duyduğu derin sevgi ve vahdet anlayışıyla anlamlandırmıştır” dedi.

“MEHMETÇİK, PEYGAMBER SEVGİSİNİN EN BÜYÜK SEMBOLÜDÜR”

Miraç Kandili mesajında Hz. Peygamber sevgisinin Türk Milletinin milli ve manevi kimliğindeki yerini vurgulayan Aydemir, “Ordusuna Mehmetçik adını veren Yüce Milletimiz, Peygamber Efendimize duyduğu sevgi ve hürmetle dünya tarihinde eşine rastlanmayan bir iman ve metanet timsalidir” ifadelerini kullandı. Mehmetçik adının, sadece bir unvan değil, bir milletin Peygamber sevgisinin açık bir kaydı olduğunu ifade eden Aydemir, “Aziziye’den Çanakkale’ye, Sakarya’dan Afrin’e kadar her destanın ardında, bu sevgiyle yoğrulmuş bir ruh vardır” diye konuştu.

MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK MESAJI

Aydemir, Miraç Kandili vesilesiyle, Türk Milletinin birlik ve beraberliğini bozmayı hedefleyen şer odaklarına karşı her zaman teyakkuzda olduğunu belirtti. “Yüce Milletimiz, Mehmet Akif’in ifadesiyle iman dolu göğsüyle her türlü hile ve tuzağı boşa çıkaracak kudrettedir. Miraç Kandili, bu ruhu yeniden idrak etmek ve kardeşlik bağlarımızı pekiştirmek için büyük bir vesiledir” dedi.

MİRAÇ MESAJI: İMAN, KAHRAMANLIK VE MİLLİ RUH

Miraç Kandili’nin, Türk Milletinin dünyevi ve uhrevi yükselişini simgelediğini belirten Aydemir, “Bu gece, bizi vahdet ve tevhid anlayışında buluşturan kutsal bir zaman dilimidir. Bizim iman ve kahramanlık timsali ordumuzu ‘Mehmetçik’ olarak anmamız, Hz. Peygambere duyulan sevgi ve teslimiyetin bir nişanesidir” dedi.

DUA VE TEBRİK

Aydemir, Miraç Kandili vesilesiyle milletin tüm fertlerini tebrik ederek, “Allah bizleri tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet imanından ayırmasın. Bu mübarek gecede, ezanlarımızın susmaması, bayrağımızın inmeyişi için dua ediyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Miraç Kandilimizin milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi