MENÜ
Erzurum -9°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aydemir: ’Erzurum sesini kaybetti’
Guncel
18 Aralık 2011 Pazar 02:20

Aydemir: ’Erzurum sesini kaybetti’

Alkır’ın yalnızca sanatçı kimliğiyle ifade edilemeyeceğini, onun dadaş ruhunun saygın bir temsilcisi olduğu, Erzurum’un sanatta ifadesi bulunduğunun altını çizen Aydemir, “Değerli büyüğümüzü tarif ederken, onun sesi, ahengi ve duruşuyla bir Erzurum olduğunu vurgulamayı borç bilirim. Hayatı, düşünceleri ile O Erzurum’un özü, Erzurum’un sesiydi."dedi.
Alvarlı Efe Hazretleri’nin “Dün Gece Yar Hanesinde, yastığım bir taş idi/Altım çamur, üstüm yağmur, yine gönlüm hoş idi’ tatyanını Türkü Gönüllerine kazıyan, Erzurum’un marka sanatçısı Raci Alkır, Hakkın rahmetine kavuştu. Sanatçının vefatı Erzurum’da derin bir üzüntü ile karşılandı.
DOSİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydemir, Alkır’ın Erzurum’un rengi ve sesi olduğunu belirterek, “Dadaş yüreklerine acı düştü, Erzurum sesini yitirdi. Hepimizin başı sağ olsun. Rabbim rahmet eylesin” sözleriyle acı haberi değerlendirdi.
O, ERZURUM’DU
Alkır’ın yalnızca sanatçı kimliğiyle ifade edilemeyeceğini, onun dadaş ruhunun saygın bir temsilcisi olduğu, Erzurum’un sanatta ifadesi bulunduğunun altını çizen Aydemir, “Değerli büyüğümüzü tarif ederken, onun sesi, ahengi ve duruşuyla bir Erzurum olduğunu vurgulamayı borç bilirim. Hayatı, düşünceleri ile O Erzurum’un özü, Erzurum’un sesiydi. Onun sesinde Tivnikli Kamil Efendiden Hazık’a, Kadı Darir’den Nefi’ye, İrşadi’den Emrah’a, Yunus’tan Alvarlı Efe Hazretlerine kadar Erzurum’un  tarihi, gizemi, milli ve manevi şifresi gizliydi adeta. Türk Halk Müziğinde bir Dadaş sesiydi.. Palandöken gibi yüksek, Tabyalar kadar vakur Dadaş üslubu sızardı onun sesinden. Bir Bar ekibi gibi el ele yürek yüreğe sıralanmış Erzurum’un bar başıydı O..Yüreğimiz yanık, gözümüz yaşlıdır. “ yorumunu yaptı.
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 azmi tokis
 17 Aralık 2011 Cumartesi 13:11
çocukluğumdan beri ilk tanıdığım seslerden biriydi söylediği türküler kendine has sesi yorumu ile emsalsiz olan dadaş recai alkır saygıyla hürmetle yad ediyorum allah rahmet etsin nur içinde yatsın cenazesine katılmak isterdim zira antalya da yaşıyorum burdan rahmetle anıyor sevenlerine ailesine erzurum a baş sağlığı diliyorum nur içinde yat ustad
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi