MENÜ
Erzurum 18°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aşı korkusunu çikolata ile yendiler
Sağlık-Yaşam
15 Aralık 2011 Perşembe 08:34

Aşı korkusunu çikolata ile yendiler

Sağlık Bakanlığı Genişletilmiş Bağışıklama Programı Kapsamında Oltu Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe genelinde okul aşılarına başladı.

DURSUN MURAT AYDIN(İHA) - Sağlık Bakanlığı Genişletilmiş Bağışıklama Programı Kapsamında Oltu Toplum Sağlığı Merkezi, İlçe genelinde okul aşılarına başladı. Bu çerçevede şehitler ilköğretim okulu 1.sınıf öğrencilerine yönelik dörtlü karma aşı (difteri, aselüler boğmaca,tetanoz, inaktif polio) ve kkk(kızamık,kızamıkçık,kabakulak) aşıları yapıldı.
Aşı enjektörlerini gören birinci sınıf öğrencileri kısa bir şaşkınlıktan sonra ağlamaya başladılar. Öğrencilerin yüz ifadelerinin değiştiğini gören Oltu Sağlık Gurup Başkanı Burhan Yarar, öğrencilere aşı olmaların önemini anlatarak öğrencileri rahatlatmaya çalıştı. Yarar’ın bu çabası olumlu sonuç vermeyince çareyi öğrencilere çikolata dağıtmakta buldu. Çikolataları alan öğrenciler aşıya olmaya ikna oldular. Öğrenciler, aşı sonrası korkulacak o kadarda bir şey olmadığını dile getirdiler. Sağlık Grup Başkanı Yarar, aşı olmanın önemine değinerek velilerin bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi