MENÜ
Erzurum 31°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ardahan'da
Bölgeden
24 Ağustos 2026 Pazartesi 02:37

Ardahan'da "bir günlüklerin" ölüm uçuşu

Ardahan'da Kura Nehri kıyısında "bir günlükler" olarak bilinen yüz binlerce beyaz kelebeğin her yıl tekrarlanan ve adeta kar yağışını anımsatan "ölüm uçuşu" görsel şölene dönüştü.
Ardahan'da Kura Nehri kıyısında "bir günlükler" olarak bilinen yüz binlerce beyaz kelebeğin her yıl tekrarlanan ve adeta kar yağışını anımsatan "ölüm uçuşu" görsel şölene dönüştü.
Kentte çoğunlukla Kura Nehri kıyısında toplanan ve bir gün süren kısa ömürleri yüzünden "bir günlükler" ya da "Mayıs sineği" olarak da adlandırılan beyaz renkli kelebekler, özellikle havanın kararmasıyla Ardahan Köprüsü ile Ardahan Kalesi'nin alt kısmındaki aydınlatma lambalarının etrafını sarmaya başlıyor.
Gece saatlerine kadar toplanmayı sürdüren kelebeklerin sayısı dakikalar içinde yüz binlere ulaşıyor. Nehrin yüzeyinden köprüye doğru adeta bir kar yağışı gibi sürü halinde gelen kelebekler, köprü üstünde yaklaşık yarım saat uçtuktan sonra topluca "ölüm uçuşu" yaparak hayatını noktalıyor.
Kelebeklerin yaklaşık 2 gün önce başlayan ve her gün artarak devam eden "ölüm uçuşları", bugün yüz binlerce kelebeğin bir araya gelerek uçuşmasıyla görsel şölene dönüştü.
Adeta lapa lapa kar yağışını andıran kelebekleri izlemeye gelenler, bu anı kaydetmek için yoğun mücadele verdi. Bazı vatandaşlar ise zaman zaman üzerlerine gelen yoğun kelebek sürüsünden korunmaya çalıştı.
Vatandaşlardan Kadir Kıranşal, kelebeklerin oluşturduğu manzaradan çok etkilendiğini belirterek, "Kelebeklerin ölüm uçuşu adeta kar yağışını andırıyor. Bu aslında sonbaharın geldiğinin ve havaların soğuyacağının habercisidir' dedi.
Kura Köprüsü'nün demir korkuluklarındaki örümcek ağlarına takılan kelebeklerin örümcekler tarafından yakalanma anları da ilginç görüntüler oluşturdu.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi