MENÜ
Erzurum 14°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altıparmak’tan birlik mesajı
Guncel
17 Kasım 2013 Pazar 16:42

Altıparmak’tan birlik mesajı

Kerbela şehitlerini anma programında konuşan Vali Altıparmak, “ “Nasıl geçmişte buna benzer olaylar olduysa maalesef Suriye'de, Irak'ta ve buna benzer yerlerde İslam'ı İslam'a karşı getiriyorlar. Bu durum içinde uyanık ve birlik beraberlik içinde olmak gerekir." şeklinde konuştu.

EBRAR’DAN ANMA PROGRAMI

Erzurum Ehlibeyt Rasul Derneğinin (EBRAR) düzenlediği Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini anma programında konuşan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak “Nasıl geçmişte buna benzer olaylar olduysa maalesef Suriye'de, Irak'ta ve buna benzer yerlerde İslam'ı İslam'a karşı getiriyorlar. Bu durum içinde uyanık ve birlik beraberlik içinde olmak gerekir” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Gösteri Merkezi Salonunda düzenlen programa Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Erzurum İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, EBRAR Dernek Başkanı Habip Coşkun, Erzurum ve çevre illerden birçok ehlibeyt sevdalısı katıldı.

Arif Taşdemir'in okuduğu kuran tilavetinden sonra programın açılış konuşmasını yapan EBRAR Dernek Başkanı Habip Coşkun, dernek olarak Erzurum'da üçüncü programı yaptıklarını söyledi. Aşura ve aşure kelimelerinin birbirinden farklı olduğunu ifade eden Coşkun," Aşura, Arap dilinde aşere kelimesinden türemiştir onuncu gün anlamına gelmektedir. İmam Hüseyin'in şehadetine kadar sıkça kullanılan bir kelime değildir. Hz Hüseyin şehit edildikten sonra ona has bir gün olarak kalmıştır. Aşura dediğimizde Kerbela, Kerbela dediğimiz de ise Hz Hüseyin aklımıza gelir " dedi.

ALTIPARMAK’IN BİRLİK VURGUSU

Programda konuşma yapan Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ise bu programla Kerbela’yı hatırlattıkları için programı düzenleyenlere teşekkür etti. Vali Altıparmak: “Kerbela’yı hatırlatıp Müslümanların önüne koyup, daha İslam'ın en taze dönemlerinde birbirine düşen inanların nasıl Hz. Hüseyin tarafından yer almadıklarını da bugünde benzer örneklerini görme noktasında bize tekrar hatırlattığınız için teşekkür ediyorum. Nasıl geçmişte buna benzer olaylar olduysa maalesef Suriye'de, Irak'ta ve buna benzer yerlerde İslam'ı İslam'a karşı getiriyorlar. Bu durum içinde uyanık ve birlik beraberlik içinde olmak gerekir." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hz. Hüseyin ve Kerbelayı anlatan slayt gösterisi katılımcılara izletildi. Slayt gösterisi izleyen bayanlar göz yaşlarına hakim olamadılar.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ahmet refik
 17 Kasım 2013 Pazar 18:32
Vali Bey'den Allah razı olsun. Birlikte dirlik vardır.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi