MENÜ
Erzurum 14°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
‘Allahuekber dağları açık bir şehitlik’
Kültür-Sanat
9 Temmuz 2011 Cumartesi 03:22

‘Allahuekber dağları açık bir şehitlik’

Atatürk Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Gürsoy Solmaz, Sarıkamış yöresinin ve Allahuekber Dağları’nın açık bir şehitlik olduğunu belirtti.
ERZURUM gazetesi
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Gürsoy Solmaz, Sarıkamış yöresinin ve Allahuekber Dağları’nın açık bir şehitlik olduğunu belirtti.
Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Sarıkamış ve yöresindeki 1. Dünya Harbi ile ilgili veriler’ konferansa Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samih Diyarbakır, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Özbek ve çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci izledi.
SOLMAZ TESPİTLERİNİ PAYLAŞTI
Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gürsoy Solmaz, aslen Sarıkamışlı olması ve orda uzun bir süre öğretmenlik yapması nedeniyle yöre halkının o döneme ait ilginç şehit anılarını dinleyicilerle paylaştı. Sarıkamış’ta yanmış ve yaşanmakta olan mucizelerden bahseden Yrd. Doç. Solmaz, Sarıkamış’ta şehit olanların içerisinde Çayelililer’in önemli bir yer tuttuğunu kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Gürsoy, Soğanlı Dağları Dikenli Tabya, Bardız, Allahuekber, Divik Köyü ve Hamamlı bölgelerindeki çeşitli şehitlikler hakkında bilgi verdi. Sarıkamış Harekâtı’nın, Türk tarihinin son dönemdeki çok önemli ve dramatik hadiselerinden biri olduğunu dile getirdi.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi