MENÜ
Erzurum 22°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afgan öğrencilere eğitim desteği
Eğitim
29 Ocak 2017 Pazar 10:03

Afgan öğrencilere eğitim desteği

M.COŞKUN-Yakutiye Gençlik Merkezi Gönüllüleri’nin organizasyonunda, Hukuk ve tıp fakültesi öğrencileri tarafından 25 Afgan öğrenciye, Türkçe ve Matematik eğitimi verildi.

Hukuk ve tıp fakültesi öğrencilerinin katkılarıyla 25 Afgan öğrenciye Türkçe ve matematik dersi verdiklerini söyleyen Yakutiye Gençlik Merkezi Lideri Fırat Altınok, bu çalışmanın Suriyeli göçmenleri de katarak her yaş gurubuna Türkçe eğitimi olarak sürdürüleceğini belirtti. Dezavantajlı öğrenciler ile engellilere yönelik yapılan etkinlikleri de anlatan Altınok, Üniversite tatilinin sona ermesiyle birlikte faaliyetlerin yeniden başlayacağını duyurdu.

Mültecilere yönelik verilen eğitimleri aktaran Altınok, “Afgan öğrencilerin eğitimlerine destek olmak adına başlattığımız eğitimler sonucunda 25 Afgan öğrenciye Türkçe ve Matematik dersi verdik. Bu proje sadece Afganlılara ya da öğrencilere yönelik değil. Bu proje devamında amacımız bu eğitimin kapsamını arttırarak Suriyelileri de dâhil edeceğiz. Öğrenciler dışında da büyüklere de Türkçe dersi verilecek. Bunların iletişim alanında yaşadıkları sıkıntıları çözmeye yönelik böyle bir çalışmayı başlattık.” dedi.

ENGELLİ VE DEZAVANTAJLILAR MUTLU EDİLDİ

Yapılan faaliyetleri aktaran Altınok, “2016 yılında yürüttüğümüz çalışmalar dezavantajlı ve engelli bireylere yönelik oldu. Bu kapsamanda 50. Yıl ve Mareşal Fevzi Çakmak okullarındaki öğrencilere TEOG amaçlı eğitimler verdik. Eğitimin yanı sıra bunları eğlendirecek etkinliklerde de bulunduk. Engellilere yönelik ise, işitme engellileri Erzurum’un tarihi mekânlarına götürerek işaret diliyle tarih anlattık. Gönüllülerimizle birlikte yapılan pelüş bebekleri belirlenen bir köy anaokuluna götürerek öğrencilere dağıttık. Bu ziyaretlerimizde öğrencileri eğlendirici faaliyetlerde bulunduk.” diye konuştu.

BAŞARILARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Yapılan çalışmaların karşılığını aldıklarını aktaran Altınok, “Bütün bu yapılan çalışmalarımız karşılığını aldık. Türkiye geneli 300 gençlik merkezi içeresinde 1. olduk. Bu bizi oldukça memnun etti.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi