MENÜ
Erzurum 26°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AFAD'dan intikal tatbikatı
Sağlık-Yaşam
17 Ağustos 2020 Pazartesi 15:06

AFAD'dan intikal tatbikatı

Erzurum’da 17 Ağustos depreminin 21. yıl dönümünde farkındalık oluşturması amacıyla AFAD ekipleri, gerçeği aratmayacak intikal tatbikatı yaptı.
Erzurum’da 17 Ağustos depreminin 21. yıl dönümünde farkındalık oluşturması amacıyla AFAD ekipleri, gerçeği aratmayacak intikal tatbikatı yaptı.
17 Ağustos 1999 tarihi saat 03.05’te Gölcük merkezli 7,4 büyüklüğünde gerçekleşen depremde 17 binden fazla vatandaş hayatını kaybetmiş, 20 binden fazla vatandaş da yaralanmıştı.
Büyük depremin 21. yılında Erzurum’da farkındalık oluşturmak amacıyla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinin katılımıyla intikal tatbikatı gerçekleştirildi.
5 ekip ve 30 personelin gerçekleştirdiği tatbikat kapsamında ekipler deprem bölgesine intikal etmeden önce planlama yaptı. Planlamalar çerçevesinde gerekli olan eşyaları araçlarına yükleyen ekipler yola çıktı. Tatbikat amaçlı düzenlenmiş olay yerine ulaşan ekipler ilk olarak gaz kaçağına karşı ölçüm yaptı. Daha sonra enkaz alanında aramalar yapıldı. Özel arama kurtarma köpeğinin enkazda bulduğu yerler hassas dinleme cihazları ile dinlendi. Bu şekilde enkaz altında ulaşılan kazazedeler hastaneye götürülmek üzere sedyelere alındı.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi