MENÜ
Erzurum 13°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
A.Ü. Dünya 'En'ler listesinde
Eğitim
17 Kasım 2011 Perşembe 00:56

A.Ü. Dünya 'En'ler listesinde

Atatürk Üniversitesi dünyanın en iyi bin üniversitesi arasına girdi. ODTÜ bünyesinde kurulan ve 6 eski rektörün danışma kurulunda yer aldığı ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı'nın açıkladığı ''dünyanın en iyi 2 bin üniversitesi'' listesine 67 Türk üniversitesi girdi. Sıralamada Atatürk üniversitesi 715’inci oldu.
ERZURUM
Atatürk Üniversitesi dünyanın en iyi bin üniversitesi arasına girdi.
ODTÜ bünyesinde kurulan ve 6 eski rektörün danışma kurulunda yer aldığı ODTÜ Enformatik Enstitüsü URAP Laboratuvarı'nın açıkladığı ''dünyanın en iyi 2 bin üniversitesi'' listesine 67 Türk üniversitesi girdi. Sıralamada Atatürk üniversitesi 715’inci oldu.
Açıklanan ilk 500 listesine ise İstanbul, Hacettepe, Ankara, Ege ve ODTÜ olmak üzere toplam 5 Türk üniversitesi girdi. Bu yılki listeye Türkiye'den 4 yeni üniversite dahil oldu.
URAP Başkanı ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut, geçen yıl Türkiye'de ilk kez yapılan bir araştırmayla akademik performanslarına göre Türk ve dünya üniversiteler sıralamasını duyurduklarını anımsattı.
URAPSIRALAMASI
ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde oluşturulan University Ranking by Academic Performance (URAP) laboratuvarlarında yürütülen çalışmasının sonuçları URAP'ın www.urapcenter.org sitesinden duyuruldu.
Prof. Dr. Ural Akbulut, ''dünyanın en iyi 2 bin üniversitesi'' sıralamasının, 20 bin dolayındaki üniversiteye ait milyonlarca verinin 180 bilgisayara eşdeğer 18 serverde toplandığını ve 24 saat bu verilerin işlendiği ''siber oda'' adını verdikleri merkezde ileri teknolojik imkanlarla yapıldığını söyledi.
Geçen yılki ilk 2 bin listesine Türkiye'den 63 üniversitenin girdiğini dile getiren Akbulut, bu yılki sıralamaya ise 4 yeni üniversitenin daha katıldığını belirtti.
Prof. Dr. Akbulut'un verdiği bilgiye göre, Ahi Evran Üniversitesi 1966. sıradan listeye girerken, Rize Üniversitesi 1979., İzmir Ekonomi Üniversitesi 1991. ve Aksaray Üniversitesi de 1996. sıradan listeye dahil oldu. Böylece dünyanın en iyi ilk 2 bin üniversitesi arasına 67 Türk üniversitesi girmiş oldu.
Listede Türk üniversiteleri arasında zirveye 383. sıradan listeye giren İstanbul Üniversitesi yerleşti. Sıralamaya Hacettepe Üniversitesi 400. sıradan girerken, Ankara Üniversitesi 464. Ege Üniversitesi 486. ve ODTÜ 495. oldu. Listeye Gazi Üniversitesi 501., İstanbul Teknik Üniversitesi 633. Atatürk Üniversitesi 715. Erciyes 731. ve 9 Eylül 735. sıradan girdi.
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ejder tepesi
 17 Kasım 2011 Perşembe 10:58
2003'ten beri," Dünya Standartlarında Üniversiteler Merkezi" tarafından her yıl yayımlanan " Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması"nda 2011 yılı içerisinde dünyanın en iyi 400 üniversitesi içerisinde sadece Bilkent, İTÜ,ODTÜ ve Boğaziçi var.İki bin içerisinde ise sadece 16 Türk üniversitesi var.Neye dayanarak bu sıralamalar veriliyor?Ya o adamlar ya da bunlar yanlış yapıyorlar. O adamlar yanlış yapmayacağına göre...!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi