MENÜ
Erzurum -8°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
475 köy yolu ulaşıma kapandı
Guncel
12 Aralık 2011 Pazartesi 00:20

475 köy yolu ulaşıma kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde iki gündür etkili olan kar yağışı yerini soğu havaya bırakırken, Erzurum'da 475 köy yolu ulaşıma kapandı.
AHMET AKBUĞA (İHA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde iki gündür etkili olan kar yağışı yerini soğu havaya bırakırken, Erzurum'da 475 köy yolu ulaşıma kapandı.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla hafif kar yağışı etkili oluyor. Erzurum'da kar nedeniyle 475 köy yolu ulaşıma kapandı.
İL ÖZEL İDARESİNDE KAR TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekiplerince, kardan dolayı kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için karla mücadele çalışması başlatıldı. Bölgede etkili olan kar yağışının ardından havanın açmasıyla birlikte, hava sıcaklıklarında da önemli düşüş yaşandı.
Kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetre olarak ölçülen Erzurum'da kaldırımlar buz tuttu. Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Erzurum ve Ağrı'da eksi 21, Kars'ta eksi 19, Ardahan'da eksi 14, Bayburt'ta eksi 11, Erzincan'da eksi 8 ve Iğdır'da 5 derece olarak ölçüldü. Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrı'da eksi 10, Erzurum'da eksi 9, Kars'ta eksi 8, Ardahan'da eksi 7, Bayburt'ta 1, Iğdır'da 3 ve Erzincan'da 4 derece olması tahmin ediliyor.
Kar ve soğuk hava sokak kedilerini de etkiledi. Sokak kedilerinin soğuktan korunmak için otomobillerin üzerine zıplayarak çıkmaları ve çöp konteynırların da yiyecek aramaları ilginç görüntü oluşturdu. Buzlu zeminde patileri üşüyen kediler otomobillerin üzerine çıkarak güneşe karşı kendilerini ısıtmaya çalıştı.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 MÖKKEM DADAŞ OGUZHAN
 12 Aralık 2011 Pazartesi 11:50
erzurum kış memleketi derler kayak sezonu açıldımı tv gazete internette palan dökende kar yok derler işin içine para rant girdimi iş degişiyor hangi ilin bu kadar köyünün yolu kapalı demekçi kar var seçilen ve atanan ve truzim işletme sahipleri reklam verin tanıtın bu işler takipsiz reklamsız olmuyor beyler çıkın örgütlü bi şekilde reklamınızı çekin tvlere gazetelere dergilere verin neydah diyip oturmayın hadi kolay gelsin selamlar
 Semra Şimşek
 11 Aralık 2011 Pazar 19:27
Lütfen kapınızın önüne 1kap artık yemek koyunuz..Onlarında hakkı sorulacak bizlerden...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Erzurum Gazetesi