MENÜ
Erzurum 21°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
30 yılda bin 662 şehit, 3 bin gazi
Türkiye
30 Eylül 2015 Çarşamba 18:08

30 yılda bin 662 şehit, 3 bin gazi

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkan Ziya Sözen, 30 yıllık terörle mücadelede bin 662 şehit ve 3 binin üzerinde gazi verdiklerini söyledi.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkan Ziya Sözen, 30 yıllık terörle mücadelede bin 662 şehit ve 3 binin üzerinde gazi verdiklerini söyledi. Terörle mücadelede sonuna kadar devletin yanında olduklarını kaydeden Sözen, Doğu ve Güneydoğu’nun geleceğiyle ilgili alınacak kararlarda etkin bir şekilde rol almak istediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu 2. Olağan Kongresi, Ankara’da bulunan konfederasyonun genel merkezinde gerçekleştirildi. Divan başkanlığını Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak'ın yaptığı kongrede tek listeyle gidilen seçimde, mevcut başkan Ziya Sözen güven tazeledi.

“KORUCULUK MESLEK DEĞİL, DAVADIR”

Seçimden sonra konuşan Sözen, koruculuğun meslek değil, dava ve bir yaşam tarzı olduğunu söyleyerek, “Bu kahraman camianın sosyal ve özlük haklarını iyileştirmek, korucularımızın hak ettiği bir yaşam standardına kavuşturmak için elimizden gelen gayreti gece gündüz demeden yerine getireceğiz. Türkiye'de korucunun kim olduğunu bilmeyen, ne iş yaptığını bilmeyen insanların çoğunlukta, korucularımızla ilgili çoğu kişinin kulaktan dolma bilgilere sahip olduğunu görmekteyiz. Türkiye'de ve dünyada var olan yanlış korucu algısını değiştirmek, bu camianın kahramanlıklarını anlatmak başlıca görevlerimiz arasındadır” dedi.

Doğu ve Güneydoğu’nun geleceğiyle ilgili alınacak kararlarda etkin bir şekilde rol almak istediklerini kaydeden Sözen, “Bunun için hızlı bir şekilde Türkiye’de söz sahibi olacak bir kurumsal yapıya kavuşmamız gerekmektedir. Kurumsal kimlik kazanmamın ve kendimizi diğer kurumlara kabullendirmenin tek yolu birlik ve beraberliğimizi sağlayıp sayısal çoğunluğumuzu etkin bir şekilde kullanmaktan geçer” diye konuştu.

“BİN 662 ŞEHİT VERDİK”

30 yıllık terörle mücadelede bin 662 şehit ve 3 binin üzerinde gazi verdiklerini belirten Sözen, “Şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri, gazilerimizin sakat kaldıkları milli ve manevi mirasımıza sonuna kadar sahip çıkacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır. 30 yıldır canımız ve kanımız pahasına PKK terör örgütü ve siyasi uzantılarına karşı verdiğimiz mücadele aynen devam edecektir. Bu kapsamda şimdiye kadar olduğu gibi devletimizin emrinde milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin ve milletimizin lehine olacak her türlü çalışmanın yanında, devletimize ve milletimize zarar verecek her türlü olumsuz çalışmanın karşısında olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Erzurum Gazetesi