MENÜ
Erzurum
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Profesyonel Olmak!
M.Tevhit Gülseven
YAZARLAR
23 Mayıs 2021 Pazar

Profesyonel Olmak!

Mesela; covid 19 çok profesyonel. Durmadan şekil değiştiriyor, mutasyon yapıyor, her yerde tuzak kurmuş bizi bekliyor, avlamak için!

İşler yürürken ve biz insanoğlu işleri yürütürken iki kategoride iki ayrı karakter yapısında oluruz!

Birincisi amatörlük, ikinci hal profesyonelliktir.

Her geçen gün amatör ve profesyonellik kelimelerinin anlamını kavrıyorum.

Anlıyorum ki; başarılar tesadüf değil! Bazen aptallar bile bir çizgi tutturarak büyük başarıları yakalayabilirler ancak bunun bir değeri yok! Neyi kazandıklarını, kaybedince de neyi kaybettiklerini kendileri de bilemezler.

Vatandaş olmak, siyaset yapmak, dini yaşamak, anne baba olmak, eş olmak, akraba, arkadaş kalabilmek, iş hayatı sürdürmek, herhangi bir araç kullanmak, salgın ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele etmek, ülkeyi yönetmek, bir şirketi idare etmek profesyonel olmayı gerektirir! Tarım veya hayvancılık yapabilmek ve bunlarda başarılı olmak için önünüzde iki yol vardır; ya amatör olmak ya profesyonel olmak!

Hayatı konforla yaşamanın, sıkıntılardan uzak durmanın altında profesyonel düşünmek ve hareket etmek yatar.

Profesyonel olmanın ilk şartı konu hakkında derinlemesine, ince ayrıntılara kadar bilgi sahibi olmaktır. Bilgiyi destekleyecek uzman desteği olmalıdır. Amatörlükte ise yarım yamalak bilgi, hatta kulaktan dolma, rivayet, aktarma bilgiler, teyit edilmemiş bilgiler hareketin temelini oluşturur. Uzmana, delile, istatiksel bilgilere ihtiyaç duymaz! Sonuçlar ise tesadüfidir.

Amatörlük hazırlığa da gerek duymaz, bilgisiz hareket her zaman hazır bir harekettir. Serseri düşünceler, kontrolsüz eylem ve istenmeyen sonuçlara ulaşabilir!

Mesela şu an başımızda onlarca sıkıntı var! Pandemi belası var!

Salgınla mücadele profesyonel olmamızı gerektiriyor.

Çok amatörüz. Maske takma, mesafe şimdi konuşulmamalıydı. Normal hayatımızdan hala ödün veremedik. Evlerde nişanlar, düğünler, iftarlar, davetler, kaçak olarak kahvehaneler, kumarhaneler hep hayatlarına devam ettiler. AVM’ler, birçok daldaki ofisler, minibüsler, otobüsler, tramvaylar camiler, cumalar, bayram namazı hep devam etti!

Oysa covid 19 çok profesyonel. Durmadan şekil değiştiriyor, mutasyon yapıyor, her yerde tuzak kurmuş bizi bekliyor, avlamak için! Ve amatör olan, amatörce davranan bizleri avlaması çok kolay! Bilgi, bilinç, sorumluluk hak getire!

Eğitimlerle ne kadar hızlı olarak profesyonel olmamız milletimize öğretilirse ve ne kadar erken yaşlarda bu eğitimleri alabilirsek; o kadar çok daha fazla risksiz yaşayabilir, hayatımızda mutlu olabiliriz!

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi