MENÜ
Erzurum 21°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Otobüsler Artık 2+1
Metin Öztürk
YAZARLAR
31 Ekim 2016 Pazartesi

Otobüsler Artık 2+1

Bayrama gelmiş yeğenim bayram dönüş biletini falanca otobüs firmasından almış daha ucuz firmalar olduğunu bunlardan niye biletini almadığını sorunca, O firmadaki otobüslerin 2+1 olduğunu söyledi.

Bir yaşıma daha girmiştim, 2+1 otobüste ne ki?

Kafamın karıştığını anlayan yeğenim muammalı cevabına açıklık getirdi nihayet.

Meğer 2+1 otobüslerde 2 koltuk bir tarafta bulunuyormuş 1 koltuk ise diğer tarafta bunun sebebi de yalnız seyahat etmek, birisiyle aynı koltuk dilimini paylaşmak istemeyen kişiler için yapılmış.

Nereden nereye gelmişiz de haberimiz yok iyi mi?

Eskiden 6 kişi ile trenden bir kompartıman alırdık ki sohbet ede ede gidelim. Otobüslerde seyahat bitinceye kadar yanımızdaki ile neredeyse akraba olur yıllarca mektuplaşırdık.

Geldiğimiz noktaya bakın artık otobüslerde tek kişi olarak seyahat ediyoruz.

Toplum nasıl tahammülsüz olmuş böyle birkaç saat bile yanında yabancı bir insanın olmasına tahammül edemiyor. Hiç tanımadığı kişileri evlerine alıp günlerce ona hürmet eden misafir eden atalarımızın kemikleri sızlıyor herhalde.

Gelişen teknoloji ile insanlar birbirlerine daha çok yabancılaştı. İletişim araçları geliştikçe insanlar birbirlerine daha çok yabancılaşıyor ne çelişki değil mi?

Mektup zamanında postacının yolunu gözlerdik ve sayfalar dolusu mektup yazardık. Telefonların ilk dönemlerinde özel günlerde tonlarca para verme pahasına yakınlarımız ile dakikalarca sohbet ederdik. Teknoloji gelişti cep telefonları icat oldu iletişim ucuzladı. Şimdi ise bayramlarda sadece mesaj gönderiyoruz. Ne çelişki değil mi?

Yarın insanlar konuşmayı unuturlarsa hiç şaşmayın, çünkü artık kimse kimse ile konuşmuyor birkaç kısaltılmış cümle ile mesajlaşmalar günde 15-20 kelimeyi geçmeyen zoraki konuşmalar. Siz bakmayın gençlerin cep telefonlarından saatlerce sevdikleri ile konuşmalarına evlendikten sonra onlarda kendi cep telefonlarının başında ayrı odalarda kendi âlemlerine dalacaklar bu kadar çok konuşacak şeyiniz birden ne oldu çocuklar.

Ne çelişki değil mi?

Artık gençler toplanıp bir cafeye gidiyorlar ama her kes kendi cep telefonu ile uğraşıyor, yanlarından birisi ayrılsa saatler sonra fark edecekler.

İnsanlar birbirlerine karşı o kadar yabancılaştılar ki artık makineler arkadaşları oldu, bakıyorsunuz karşı tarafta olup olmadığı belli olmayan, kim olduğu belli olmayan insanlarla çetleşmeler bu makine ile düpedüz arkadaşlık değil de nedir?

Hele bir fes var ki onu da gelecek yazımda konuşalım, tam evlere şenlik.

Bilim adamları harıl harıl gecelerine gündüzlerine katarak bir şeyler icat etmeye çalışıyorlar.

İnsanları birbirlerine perçinlemesi gereken teknoloji aileleri, gelenekleri, görenekleri her şeyi bir buldozer gibi ezip geçiyor yok ediyor.

Toplum atomize oluyor, atomlarına ayrılıyor.

Ne çelişki değil mi?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi