Murat Kılıç, işadamı kimliği ile tanınıyor.
Ne iş yaptığını öğrenmek için İTÜ sözlüğe girmek en iyisi:
"Kılıçoğlu, kurucularının Erzurumlu olmasından mütevellit dadaş olduğu, Trabzon, Erzurum, Erzincan gibi kentlerimizde de şubeleri olan pastaneler zinciri. Ürünleri, hijyenik ve kalitelidir. Favori tatlım olan kesme dondurmayı ise fevkalade imal ederler."
Günlük 40 ton dondurma, 50 bin sütlü tatlı, 500 ton baklava ve 2 bin yaş pasta üretiyor ve şubelerinde pazarlıyor.
Erzurum'da dondurma üretimine başladıklarında "Altı ay hüküm sürdüğü Erzurum'da dondurma üretimi olur mu?" diye eleştiri alıyor.
Kılıçoğlu firması, İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından düzenlenen 'Başarılı KOBİ'ler' yarışmasında ikinci oluyor ve geçtiğimiz Eylül ayında ödül alıyor.
SİYASETE GİRİYOR VE KAZANIYOR
Siyasiler arasına girmek yerine işinin başında durmayı yeğleyen Murat Kılıç, 2009'da AKP İl Başkanlığına soyunuyor.
Genel merkezin adayı olarak girdiği siyaset sahnesinde Kılıç, ilk sınavını Recep Küçükoğlu gibi tecrübeli bir siyasetçi karşısında veriyor.
Bakan ve milletvekilleri tarafından desteklenen Murat Kılıç, kongreden 257 delegenin oyunu alarak çıkıyor.
Kılıç yönetiminde girilen 2011 seçimlerinde Erzurum'dan yüzde 70'e yakın oy toplanıyor.
İl Başkanlığı görevini devir aldığı Hüseyin Tanfer, vitrine çıkma konusunda hep mesafeli dururken Kılıç, her an vitrinde olmayı ve medyada gözükmeyi seviyor.
Bir siyasetçi olarak haklı değil mi?
KİMLER NE KADAR HARCADI?
Basınla ilişkilerini sıcak tutan Murat Kılıç, yakında medya patronu olarak karşımıza çıkacak.
Uzun yıllar TRT'de Haber Müdürlüğü yapan meslektaşımız Tünay Şenocak'ın da hazır bulunduğu görüşmede Murat Kılıç'la sohbet şöyle gelişti:
-Erzurum'a ya da Doğuya hitap eden ve uydudan yayın yapan bir televizyonumuz yok. Bu nedenle iş adamı arkadaşlarımızla oturup konuşup yerel bir televizyon kanalı kurma kararı aldık.
- Kimler var ortaklarınız arasında?
- Aslında biz Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı gibi kentlerden de ortak almak istiyorduk. Erzincan'dan bir arkadaş katıldı, diğer illerden gelen olmadı. Bizde 5- 6 arkadaşla yola çıktık.
-Adı belli oldu mu?
- Evet, Doğu Türk.
- Stüdyo ya da haber merkezi nerede olacak?
- Dadaşkent'te 400 metrekarelik bir alana stüdyo kurduk. Işıklandırmasından, ses düzenine ve kameralara kadar hepsi son sistem. Ulusal kanalların kullandığı kameralardan aldık. Samanyolu televizyonunda belgeseller üreten bir arkadaşı genel müdür olarak atadık. Takım kaptanı o olacak. Bazı ulusal kanallarda görev yapan spiker, muhabirlerle anlaştık. Yüz akı, herkesin beğeneceği ve Doğunun sesi olacak bir televizyon kanalı yapacağız.
- Siyasi bir kanal mı olacak?
- Hayır AKP'nin bir yayın organı olmayacak. Herkes orada kendini görecek.
- İzin alındı mı?
- Evet geçtiğimiz günlerde Radyo ve Televizyon Üst kurulu üyeleri tesislerimizi gezdi ve beğendi. İşlemler tamamlandıktan sonra bir, bir buçuk ay sonra yayına başlayacağız.
- Yatırım miktarı ne kadar?
- Harcamalar bir milyon 200 bin lirayı buldu.