MENÜ
Erzurum 17°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum’u Erzurum Yapacak Adımlar
Ela Karasu
YAZARLAR
22 Mart 2011 Salı

Erzurum’u Erzurum Yapacak Adımlar

Karasal iklimle yüksek rakımın birleşme noktası Erzurum’da, yüzlerce yıldır çaresizlik yaratan coğrafya ve kışa rağmen,  artık  kalkınma ve gelişme arzusunun tetiklenmesi adına ciddi projelere imza atılıyor.   Bölgelerarası  kalkınmışlık farkının en yüksek oranda hissedildiği Doğu’da, iktisadi yönden beraberlik olgusu oldukça cılız. Bu durum da bölgedeki kentlerin gelişememesine etken oluyor. Gelişmiş kentlerdeki gibi, güçlü sosyal kaynaşma ve birlikteliğin aksine, ortaklık bilincin gereği olan şirketleşmede  birliktelikten söz etmek de mümkün kılınmıyor.  
Bütün bu nedenlere rağmen kolektif  ruh adına, amacına uygun özelleştirmenin ilk kıvılcımı olan  ve kentteki girişimciliğin  başarılı ilk çıkış noktası olarak adlandırılan Erçimsan  modeli gibi vizyonu ve Erzurum’a kazandıracakları ile  büyük bir holding olacak örnek kuruluşa aday olan  S-K İnşaat, vücut kazandı.  Erzurum için girişimcilik adına ikinci milat yani...
Şimdi.. projeyi ilk duyduğum an yaşadığım kent adına içimi ümit kaplayan bu yeni oluşumdan  söz edelim.  Uzun yıllardır Erzurum merkezli olarak Türkiye’nin birçok bölgesinde sıra dışı yatırımlarıyla da isminden başarıyla söz ettiren ve sektöründe marka haline gelmeyi başaran Karadayı Group, S-K inşaatın moderatörlüğünü üstleniyor. Farklı  sektörlerde kendini ispatlamış 10 genç girişimcinin bir araya gelerek kurdukları  şirket, henüz çiçeği burnunda olmasına rağmen 15 milyon TL sermayeyle başladı. İçinde azim, samimiyet, içtenlik, sorumluluk, disiplin, umut  vaat eden her şey…
Şimdiye kadar uyuyan cevherinin farkında olmayan,  dünyayla entegre olma kültürünü yeni kazanan Erzurum’da Karadayı Group’un önderliğindeki yeni oluşum,yeni gelişmelere de umut oldu. Şevk oldu.  Burada esas, Kayseri’yi Kayseri yapan, Gaziantep’i Gaziantep yapan şeyin, kendilerini yeni dünyaya entegre etmeleri değil mi?   Gelişmişler, gelişmeye de devam ediyorlar. O kültür oluşmuş.  Erzurum fotoğrafına bakıldığında  yaşının genç olmasına rağmen sadece Erzurum’da değil, ülke genelinde yaptığı projelerle isminden söz ettiren Karadayı Group un Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet  Karadayı, ufku açık, algısı güçlü, yeni dünyanın kodlarını okuyabilen, bunun gerekliliğini yerine getiren işadamı profili çiziyor.
 Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Karadayı’nın heyecanı da gözlerinden okunuyordu. Karadayı, amaçlarının ‘girişim ruhu taşıyan insanları bir araya getirip, kolektif ruhu yeniden ateşlemek’ diyordu.
Emin olma, kararlılık, özgüven, olması beklenenler bunların hepsi vardı.      
Niye buna ihtiyaç duyuldu, neydi amaçları ve hedefleri? S-K’ya göre bunun cevabı,  Erzurum’da inşaat sektörünün TOKİ dışında yapılanması ve istihdama katkı üreten yatırımlar gerçekleştirmesi noktasında mücadele etmeleriydi.
İlk startı, Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin bulunduğu alanda, içerisinde iki rezidans, ve ayrıca bir alışveriş merkezi bulunan komplike yaşam alanı olacak. Bine yakın çalışanla  istihdama da katkı sağlanacak. En önemlisi kendi dinamiğini ortaya koyarak yeni kent vizyonuyla sinerji ve motivasyonu artıracak.   
Tabii ki orta vadede Erzurum, sonrasında tüm ülke geneline yayılacak olması da, projenin sürdürebilirliği adına önemli boyutu.
Unutulmamalıdır ki, gelişmiş topluluklardaki  başarının sırrı, örgütlenmeye inanmış, yaptıkları işi ileriye taşıyacak hevesli insanlarla oluşan mekanizmalardan doğar.
Zorlukların , kopma noktaların yadsınamayacak şekilde var olacağı her birliktelikler de olabilme varsayımı göz önünde bulundurarak, inancı yitirmeden, şevki kıracak tüm hareketlere kör, sağır, dilsiz gibi…
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 bence guzel
 13 Temmuz 2012 Cuma 15:42
neden esef olsun ki...bence dışarıda erzurumluların erzurumlu kimliklerini kaybetmemeleri çok sevindirici...erzurum göç veriyor ama göç de alıyor karadenizden...bence güzel her yerde derneklerin olması...
 Esef Dadaş
 22 Mart 2011 Salı 10:53
Gümüşhane Erzurumlular Derneği, Erzincan Erzurumlular Derneği,Malatya Erzurumlular Derneği, Salihli Erzurumlular Derneği, Trabzon Erzurumlular Derneği,Çerkezköy Erzurumlular Derneği,Çorlu Erzurumlular Derneği,Kırklareli Erzurumlular Derneği,Edirne Erzurumlular Derneği...bu tablo uzayıp gider. Sayın yazar, resim bu. Erzurumun kalkınmasını bırak, bu gidişle sıradan bir doğu kasabası olacak.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi