MENÜ
Erzurum 27°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kurtulmuş’tan 23 Temmuz Erzurum Kongresi mesajı
Siyaset
23 Temmuz 2024 Salı 11:40

Kurtulmuş’tan 23 Temmuz Erzurum Kongresi mesajı

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Şanlı ecdadımızdan ve tarihimizden aldığımız ilhamla cumhuriyetimizin ikinci asrında, barış ve adalet temelinde mücadelemizi aksatmadan sürdürerek yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz." dedi

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Şanlı ecdadımızdan ve tarihimizden aldığımız ilhamla cumhuriyetimizin ikinci asrında, barış ve adalet temelinde mücadelemizi aksatmadan sürdürerek yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.TBMM Başkanı Kurtulmuş, mesajında şunları kaydetti:“Aziz milletimizin millî birlik ve beraberlik ruhu içerisinde verdiği varoluş mücadelesinin dönüm noktalarından biri, 105 yıl önce toplanan Erzurum Kongresi’dir.

Bu kongre, ulusal egemenliğin tecelli edeceği güçlü bir meclisin temel taşlarını döşemiştir. Bağımsızlık yolunda Kuvay-ı Milliye’ye sağladığı güç ve cesaretle tarihimize yön vermiştir.

23 Temmuz 1919 günü bu kongreyi toplayan azim ve irade, işgale karşı mücadele edileceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Millî sınırlar içinde vatanın bütünlüğü kabul edilmiş, manda ve himaye kesin bir şekilde reddedilmiştir. Bu ilkeler doğrultusunda vatan ve hürriyet sevdası özellikle vurgulanmıştır.

Şanlı ecdadımızdan ve tarihimizden aldığımız ilhamla cumhuriyetimizin ikinci asrında, barış ve adalet temelinde mücadelemizi aksatmadan sürdürerek yolumuza kararlılıkla devam edeceğiz.

Erzurum Kongresi’nin 105. yıl dönümü vesilesiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum. Ruhları şâd olsun.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi