MENÜ
Erzurum 13°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KUDAKA'dan Kış Sporlarına destek
Spor
4 Haziran 2021 Cuma 03:32

KUDAKA'dan Kış Sporlarına destek

Erzurum’da düzenlenecek olan WCT (World Curling Tour) KUDAKA Erzurum Curling Turnuvasının protokolü Erzurum Valisi Okay Memiş, Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oktay Güven’in katılımlarıyla imzalandı.

10 farklı ülkeden 120 profesyonel sporcunun katılımıyla 05-08 Ağustos 2021 tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenecek olan WCT (World Curling Tour) KUDAKA Erzurum Curling Turnuvasının protokolü Erzurum Valisi Okay Memiş, Türkiye Curling Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kenan Şebin ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oktay Güven’in katılımlarıyla imzalandı.

Erzurum Valiliği, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı himayelerinde Türkiye Curling Federasyonu ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının işbirliğiyle düzenlenecek olan KUDAKA WCT Erzurum Curling Turnuvası,  Dünya Curling Turu (World Curling Tour) Dünya Curling Federasyonunu tarafından kabul edilen, Dünyanın en iyi takımlarının yarıştığı birçok etaptan oluşan bir organizasyon olup WCT bünyesindeki organizasyonlar curling branşında başarılı ve söz sahibi ülkeler tarafından yapılmaktadır.

KUDAKA Erzurum WCT Uluslararası Curling Turnuvası aynı zamanda 01-16 Ekim 2021 tarihleri arasında Erzurum’da yapılacak Olimpiyat Ön Eleme Müsabakaları öncesi test yarışması niteliğindedir. Turnuvada ülkemiz Erkekler ve Kadınlar kategorilerinde temsil edilecek.

Erzurum; sahip olduğu 5 ve 4 yıldızlı konaklama tesisleri, 15 dk’lık havaalanı-Palandöken kayak tesisi mesafesi ve 150 gün üzeri devam eden sezonla kış turizminde marka şehir konumunda.

Türkiye’nin en gelişmiş kış sporları altyapısı (Palandöken, Konaklı ve Kandilli Kayak Merkezleri, kayakla atlama kulesi, 2000 kişilik buz pateni salonu, 500 kişilik kısa mesafe sürat pateni pisti, 500 ve 3000 kişilik buz hokeyi salonları, 1020 kişilik curling salonu) Erzurum’da bulunuyor.

İl sahip olduğu üst düzey altyapısıyla 2011 yılı UNIVERSIADE (Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları) ve 2017 EYOF (Avrupa Gençlik Oyunları) başta olmak üzere her yıl önemli sayıda ulusal ve uluslarararası kış sporları organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyonlar İlin kış turizmi potansiyelinin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı için önemli roller üstleniyor

KUDAKA Erzurum WCT Curling Turnuvası; Erzurum’da düzenlenecek ilk WCT turnuvası ve her yıl aynı tarihlerde geleneksel olarak düzenlenmesi planlanıyor. Bu tarz uluslararası organizasyonların İlde düzenlenmesinin ülkemizin Kış Sporları Olimpiyatlarına adaylık hedefine de önemli katkı sunacağı değerlendirilmekte.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi