MENÜ
Erzurum 27°
Erzurum Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İçlerinde Uzundere ve Pazaryolu’da var
Siyaset
30 Haziran 2024 Pazar 15:55

İçlerinde Uzundere ve Pazaryolu’da var

Türkiye genelinde nüfusu 10.000’in altında olan 183 ilçede gerçekleştirilen belediye seçimlerinin sonuçları açıklandı. Erzurum’un Pazaryolu ve Uzundere ilçelerinin de yer aldığı bu küçük yerleşim yerlerinde, partilere göre belediye dağılımı şu şekilde oldu:

AK Parti

Türkiye'nin en düşük nüfusa sahip 183 ilçenin 90’ında AK Parti belediyeyi kazandı. Bu sonuçla AK Parti, küçük ilçelerde en fazla belediye başkanlığına sahip parti oldu.

MHP

MHP, 40 ilçede belediye başkanlığını elde etti. MHP’nin güçlü olduğu bu bölgelerde seçmenlerin tercihleri dikkat çekici.

 CHP

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 36 ilçede belediye başkanlığı kazandı. CHP'nin özellikle kırsal ve küçük nüfuslu bölgelerdeki varlığı, seçmen tabanının genişliği açısından önem taşıyor.

Yeniden Refah Partisi

Yeniden Refah Partisi, 5 ilçede belediye başkanlığını kazandı. Parti, yeni olmasına rağmen bu bölgelerdeki seçimlerde önemli bir varlık gösterdi.

 İYİ Parti

İYİ Parti, 4 ilçede belediye başkanlığını kazandı. Parti, küçük ilçelerdeki varlığını güçlendirme yolunda önemli adımlar atmış durumda.

Diğer Partiler

Diğer partiler ve bağımsız adaylar toplamda 8 ilçede belediye başkanlığını kazandı. Bu sonuç, küçük yerleşim yerlerindeki seçimlerde çok sayıda partinin rekabet ettiğini gösteriyor.

Sonuçların Önemi

Bu seçim sonuçları, Türkiye'nin küçük yerleşim yerlerindeki siyasi eğilimleri ve partilerin bu bölgelerdeki varlıklarını ortaya koyuyor. AK Parti’nin 90 ilçede, MHP’nin 40 ilçede ve CHP’nin 36 ilçede belediye başkanlığını kazanması, bu partilerin kırsal ve küçük nüfuslu bölgelerde ne kadar etkili olduklarını gözler önüne seriyor. Yeniden Refah Partisi ve İYİ Parti’nin de bu küçük ilçelerde önemli kazanımlar elde etmeleri, Türkiye’nin siyasi haritasında değişikliklerin yaşandığını gösteriyor. Diğer partilerin ve bağımsız adayların kazandığı 8 belediye de dikkate değer, zira bu sonuçlar çok sayıda partinin bu bölgelerdeki seçimlerde etkili olduğunu ortaya koyuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Erzurum Gazetesi